Албумът на Адел "21" чупи рекорди по продажби

16.12.2011 16:45 | Видян 2618 пъти

Албумът на Адел

„21” е вторият албум за последните 40 години, който не слиза от №1 в продължение на 5 месеца! Вторият албум на сензацията Адел, '21' постигна още един рекорд в световните класации, като най-дълго задържалата се продукция на №1 в САЩ за последните 40 години, заедно със саундтрака на Bee Gees към филма с Джон Траволта 'Saturday Night Fever', от 1977 г., 

„21” беше най-продаваното заглавие в Америка 18 последователни седмици, което му донесе 10 пъти платинен сертификат, а до момента продажбите му възлизат на 5 милиона!

Адел се присъединява към имена като The Beatles, Simon And Garfunkel и Elvis Presley, които са единствените други изпълнители, чиито продукции са прекарали повече време на първата позиция.

Още с дебютния си албум, „19” (възрастта, на която го записва) Адел печели BRIT наградата на британската критика за най-обещаващ млад изпълнител, а в последствие и 2 Grammy приза за Най-добър нов изпълнител и Най-добра певица. За втората глава от шеметната си кариера, новият проект „21”, тя споделя: „Той е за същите неща, за които пея в „19”, но в различна светлина.

Сега се отнасям различно към нещата. По-спокойна съм, по-открита, по-прощаваща и по-наясно с недостатъците си, навиците и принципите си. Нещо, което идва от възрастта най-вероятно. И затова, логично, този албум се нарича „21”...

По-голямата част от албума е записвана в Малибу с легендарния Rick Rubin (Johnny Cash, Jay Z, Red Hot Chilli Peppers), а останалата – в Kensal Rise в Лондон с Paul Epworth (Plan B, Bloc Party, Florence). Адел посочва Wanda Jackson, Yvonne Fair, Andrew Bird, Mary J Blige, Mos Def, Elbow, Tom Waits и Kanye West сред музикантите, които са повлияли най-много за създаването на „21”.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Сузанита обикаля Монако по сутиен

Скандалната певица Сузанита заложи на оскъдно облекло,...

Българското име на Тибър - реката,...

Дълго време търсех паралели между името на река Тибър -...

Няма коментари към тази новина !