Бойко фаворит за Футболист на годината!

28.11.2011 11:45 | Видян 2533 пъти

Бойко фаворит за Футболист на годината!

Бойко Борисов е на път да отмъкне под носа на Димитър Бербатов (Манчестър Юнайтед) титлата Футболист на годината. Това сензационно сочат последните данни от гласуването на феновете за определянето на участниците в 51-ото издание на класацията на сайта www.futbolist1.bg.

Към 13,30 часа вчера Бойко Борисов, който е централен нападател на третодивизионния Витоша (Бистрица), е втори при вота на запалянковците с 818 гласа, което прави 23% от гласувалите. На първо място е 7-кратният носител на Футболист на годината Димитър Бербатов, който има 1166 гласа, или 33%. На последните избори партията на премиера ГЕРБ обаче доказа, че 10% разлика се стопяват като едното нищо.

В класацията Бойко, който като столичен кмет счупи десния си крак по време на мач през май 2009-а, бележи невероятен прогрес, след като за няколко часа в събота от 4-о място скочи на 2-о. Той измести капитана на националния отбор Стилиян Петров (Астън Вила) и вратаря на държавния тим Николай Михайлов (Твенте).

Според правилника на сайта www.futbolist1.bg  всеки може да номинира българин, който има картотека. Премиерът притежава такава във Витоша (Бистрица), но почти не е играл тази година.
„То и Бербатов не играе в Манчестър Юнайтед“, контрират привържениците на Бойко във форумите. По ирония на съдбата министър-председателят играе в Бистрица с №13. „Той е нашият Любимец 13“, гласи един от коментарите в нета, правейки директна алюзия със знаменития български филм Любимец 13 с участието на великия Апостол Карамитев, който на екрана също беше звезда на...ФК Витоша.    

Гласуването на феновете на сайта www.futbolist1.bg ще продължи до другата неделя, 4 декември. След това 20-те номинации ще бъдат дадени на 200 журналисти, които ще определят крайното подреждане. По всичко изглежда, че Бойко ще бъде в Топ 20. Церемонията по награждаването ще бъде в новата спортна зала Арена Армеец (построена именно благодарение на усилията на премиера) 4 дни преди Нова година. Първоначално обявената дата бе 22 декември, но за тогава бе насрочено българското дерби от 1/8-финалите за Купата на Холандия между Твенте на Ники Михайлов и ПСВ на Станислав Манолев, и двамата почти сигурно номинирани за Футболист на годината, което наложи отлагането.

 

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

30 полицайки имали любовни афери с...

В Швеция избухна голям скандал около десетки служителки...

Смях: Мечешка тройка

Смях: Мечешка тройка Опасно за живота, но такива...

Няма коментари към тази новина !