Борисов иска втори мандат, за да довърши реформите

01.11.2011 10:00 | Видян 2353 пъти

Борисов иска втори мандат, за да довърши реформите

Премиерът Бойко Борисов заяви, че има намерение за втори мандат, за да бъдат довършени реформите. Той добави, че подкрепата, която ГЕРБ получи на изборите, е своеобразен вот на доверие към правителството. „Хората видяха, че в тази криза успяваме да сложим парите в най-нужните места и оцениха, че имаме най-ниските данъци, оцениха, че свалихме дефицита, че дадохме пари в земеделието. Беше важно да имаме този вот на хората, за да довършим реформите”, заяви премиерът пред Би Ти Ви.

„Мисля, че в поне още няколко града можехме да спечелим, защото много сме направили за тях – Перник например и на други места, Враца. Това, което причинихме на Йордан Лечков, никой друг не би могъл да му причини. Не стига, че му спряхме парите, но и не му дадохме пари да закърпи улиците”, коментира Борисов.

Той показа карта на местата, където настоящият президент Георги Първанов е представил мемоарите си и на тези места БСП е спечелила кметските постове – Враца, Шумен, Ловеч, Криводол. „С изключение на Сливен и Видин, където вината си е наша, в Делиормана ДПС не издигна кандидат и подкрепи червените кметове. През последните две години президентът ни нападаше, където ни завари по всички теми. Изборите ги загуби Станишев, а президентът си направи плацдарм за връщане в БСП с тези кметове”, смята премиерът.

За последните 20 години в политиката е имало двама основни играчи – Първанов и Доган. И всеки, който е подценил тези двама играчи, е бил бит по време на избори, заяви още Борисов. Той каза, че именно Първанов и Доган ще бъдат основните конкуренти на ГЕРБ на следващите избори.

Според него Ивайло Калфин, който бе кандидат на БСП за президент, само е губил избори. В партията не го обичат, той я е предавал. С една дума, ако беше Стефан Данаилов кандидат за президент, тогава БСП щеше да има по-голям шанс. Ако съм го засегнал, извинявам се, но това, което говореше в клиповете, е лъжа”, заяви Бойко Борисов по адрес на Данаилов.

Лидерът на ГЕРБ добави, че председателят на предизборния щаб Цветан Цветанов е изнесъл голямата трудност по изборите. „Държа да отбележа благодарността си към Цецо, защото той много работи. Другите партии нямат такива мотори, които да могат да поемат такава голяма информация. Той познава всеки наш кандидат по име”, каза още Борисов.

ГЕРБ управлява добре и никой не иска по време на такава криза да дойде на власт, заяви той. „Шампанско да сте видели при нас? На другата сутрин в 10.00 часа бяхме в Министерския съвет. Сега трябва да се работи два пъти повече, защото времето минава бързо”, коментира Борисов.

Вчерашното заседание на МС за бюджета беше инфарктно, каза Борисов. Европейската икономика се срина. Всичко е замряло в Европа, допълни той. Премиерът обясни, че в Бюджет 2012 се увеличават средствата за здравеопазване, за образование, за култура. „Над половин милиард сме заделили за съфинансиране, защото общините започват да работят по-добре и правят много проекти по еврофондове. Надявам се българите да ме разберат. На тези избори хората в България разсъждаваха глобално“, каза премиерът.

Бойко Борисов изтъкна, че в новия бюджет са намалени средствата за МВР, за армията, за разузнаването, за ДАНС. „82 млн. лв. от бюджета на армията ще бъдат взети от една френска банка”, каза още той.

Не искам българите да се превърнат в хора, подобни на гърците. Гърция имаше някъде около 100 млрд. дългове. Когато всички скочиха срещу тях, този дълг стана 300 млрд. Опростиха им 100 млрд., но им остават 200 млрд. дълг, коментира премиерът. „Нищо не са опростили на гърците. Болшинството големи банки са им слагали такива лихви на парите, които са им давали, и от огромните лихви им опрощават някаква част. Това ли е за завист. Лошо чака децата”, каза премиерът. На Гърция е имало кой да й помогне, докато на България, ако изпадне в някаква криза, няма кой да й помогне.

По отношение на новия министър на правосъдието Борисов каза, че има няколко кандидатури, но личността трябва да бъде обсъдена с депутатите и тогава ще стане ясно кой ще е новият министър.

източник:Всеки ден

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Всичко, което можеш да си представиш...

Всичко, което можеш да си представиш е истинско....

Руска рулетка с шотове и как се...

Новите епизоди на кулинарното предаване „Черешката на...

Няма коментари към тази новина !