Цецо Елвиса на Евровизия

18.11.2011 18:00 | Видян 2463 пъти

Цецо Елвиса на Евровизия

Песента на Цецо Елвиса „ Love goes around” е с реални шансове да се превърне в българската песен, представяща страната ни на „Евровизия“ 2012 в Баку.  След първата селекция на журито, определящо полуфиналистите за конкурса, парчето се нареди на второ място по брой точки в крайното класиране, от общо  64- те  подадени нови български песни.
 
Песента „Love goes around” е по музика и аранжимент на Светльо Къслев - композиторът, спечелил тазгодишното детско издание на  конкурса „БГ Евровизия“ и по текст на  Мариела Нейкова. В нея участие взема и талантливата вокалистка Даниела Златанова, с която певецът има вече три успешно реализирани видеоклипа. Двамата изпълнители имат подписан договор с най-големия независим лейбъл “ ТоКо Интернейшънъл”, който разпространява продукцията им в над 66 държави по цял свят. Лично мега звездата Пол Анка им дава разрешението си  да  използват рефрена му за първия си сингъл, от популярния световен хит “She’s a Lady”, след като чува записа с тяхното изпълнение. Самостоятелният   сингъл на дуетната половинка на Цецо, Даниела Златанова, се разпространява от “Universal Music” Франция и седмици наред е в челните позиции на всички френски чартове.

Цветелин Атанасов е един от успешните и най-обичаните изпълнители на българската музикална поп сцена.Популярен е още и като един от най-добрите имитатори на Елвис в света. Печелил е официалният международен конкурс за двойници на Краля на рока, който се провежда всяка година в Мемфис, Тенеси. Почетен гражданин е на родния град на Краля на рока- Тупело,Мисисипи. За приноса си към българо-американските културни отношения получава лично благодарствено писмо от президента на Щатите Бил Клинтън.     

През последните две години Цветелин Атанасов живее и работи на Канарските острови, където взема участие в мащабна международна шоу продукция, в стила на Вегас, заедно с популярни артисти от Америка, Южна Африка, Русия и Англия. Цецо изнася и самостоятелни концерти в Германия, по покана на немски тур мениджъри. В момента певецът е в  България и подготвя видеоклип към най-новата си песен, направена специално за „Евровизия“.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Поп фолк сензацията Лидия ще пее на...

Тя ще изпълни най-големите си хитове на площад...

Вики ударила Бекъм след 1-вата...

Виктория Бекъм имаше предизвикателно послание към децата...

Няма коментари към тази новина !