Треска за златото на Цар Киро

10.11.2011 09:00 | Видян 2423 пъти

Треска за златото на Цар Киро

Циганският бос Кирил Рашков, известен като Цар Киро, който придоби ужасяваща слава заради кървавите инциденти в пловдивското село Катуница, най-сетне благоволи да се махне от района. Разбира се, това негово решение не е безвъзмездно. Рашков постави условие имотите му да бъдат оценени и откупени от държавата, а той да отиде на живее на друго място.

Вчера сутринта полицаи и служители на Археологическия музей в Асеновград претърсиха два от имотите на Цар Киро с металотърсачи.
Около 20 униформени издирваха скрито злато и антики в двора на къщата на дъщеря му Събка Рашева. „Нямаме представа какво търсят“, заяви майка й Костадинка, която присъства на претърсването. Тя обаче заяви, че фамилията ще даде пари за изграждане на паметниците на момчетата, загинали при размирици в Катуница. По думите на Рашкова загиналият 19-годишен Ангел е жертва на своя роднина Веселин Христев, който е провокирал бунтовете в Катуница.

Полицията влезе в още една къща на ромската фамилия. Царица Костадинка коментира, че досега полицаите са намерили само камъни и че семейството нямало злато.
По-рано вчера адвокатът на семейството Васил Марков заяви по bTV, че 69-годишният Кирил Рашков е много зле, на инсулин, с четири байпаса и три инфаркта. „Не ви пожелавам на такава възраст да попаднете в затвора“, заяви още Марков.

Цар Киро и внукът му Кирил Рашков-младши са в ареста, след като и двамата се отказаха да обжалват мерките си за неотклонение. Те бяха задържани след безредиците в Катуница на 23 септември. При размириците къщи и коли на фамилията бяха подпалени, а синът му Ангел Рашков обяви, че семейството ще заведе искове за нанесените за 1 милион лева щети.
Вчера адвокат Марков заяви, че до момента все още няма заведени искове.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Изтезаваше ме в леглото. Имаше...

Райна е изтезавала в леглото бившето си гадже – ММА...

Улична война в Турция заради сирийски...

От няколко дни улиците на турския град Кайсери приличат...

Няма коментари към тази новина !