Боевски признал за кокаина

28.10.2011 09:45 | Видян 3382 пъти

Боевски признал за кокаина

Гълъбин Боевски е признал, че е знаел за дрогата, която пренася. Олимпийският ни шампион по вдигане на тежести бе арестуван в понеделник на летището в Сао Пауло, Бразилия с 9 кг кокаин в куфара. Още при първия разпит, Боевски е бил категоричен, че ще съдейства на властите в Бразилия. Шампионът обаче е поискал адвокат от България. Според родните димпломати, които научиха едва в четвъртък за ареста на българина обаче, по-добре ще е защитата му да се поеме от бразилски юристи.Ако бъде признат за виновен, Боевски може да лежи от 5 до 15 години зад решетките.

Според непотвърдена информация в началото Гълъбин лъжел, че куфарът му бил скъсан и си купил нов, без да предполага, че в него има дрога. “Редки са случаите да станеш “муле” на наркотик, без да знаеш. Заловените с дрога обикновено се оправдават, че е случайно, че куфарите са купени така, но в 99% от случаите се разбира, че са знаели за какво става дума”, коментира пред btv шефът на ГДБОП Станимир Флоров и допълни, че тази версия е обичайното обяснение на хора, задържани с наркотици. По думите му досега Боевски не е попадал в полезрението на службите. “Не, никога не е разследван по отношение на наркотрафик”.

Над 400 българи са задържани за трафик на наркотици от Бразилия. Маршрутът Сао Паоло – Мадрид – София е актуален, а Бразилия е рискова дестинация за доставка на кокаин, обясни още Флоров. По думите му в България задържаното у Боевски количество ще струва 300- 400 000 лева, докато в Бразилия е доста по-евтино.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Изтезаваше ме в леглото. Имаше...

Райна е изтезавала в леглото бившето си гадже – ММА...

Улична война в Турция заради сирийски...

От няколко дни улиците на турския град Кайсери приличат...

Няма коментари към тази новина !