Светльо Витков прави нещо като партия

24.10.2011 09:15 | Видян 2503 пъти | Гласували 2

Светльо Витков прави нещо като партия

„Ако това, което получихме ние, е наказателният вот на българите, по-добре да станем и да си тръгнем“, категоричен беше фронтменът на Хиподил Светльо Витков, който напоследък беше и кандидат за президент, издигнат от инициативен комитет.

Той благодари на хората, които са гласували за него и претендента за вице Венцислав Мицов. Витков заяви, че в момента обмислят как да продължат напред. Искали да направят нещо като партия, но тази дума според него звучи мръсно.
 
„Сами сме си виновни за това положение, в което сме“, каза Светльо. Той информира, че от дарения кампанията им е получила 219 лв. Всичко останало - храна, бензин, си платили сами.
Светльо получи подкрепата на 1,4 от избирателите, което го нареди на 8-а позиция в класацията за президент. Резултатите в страната обаче значително се различават от тези в столицата.

Сред гласоподавателите в София Витков успя да събере цели 4,68%, което го прави четвъртият най-предпочитан кандидат в града. На тези избори не само неочакваната му кандидатура успя да изненада социолозите, но и високите резултати, които постигна.

Той е безспорният фаворит на младите хора в столицата, които той провокира с постоянни нестандартни призиви от социалната мрежа Фейсбук. Витков проведе агитацията си единствено в интернет пространството. Явно все пак доста хора са го послушали, зачеркнали са №20 на бюлетината и са я „набутали в цепката на урната“ в изборния ден, както повели той в последния си предизборен клип.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

12 години смятали женски хипопотам за...

Женски хипопотам в зоопарка в Осака, Япония, е смятан за...

Венеция започва да събира такса за...

Венеция ще започне да събира такса за еднодневни...

Няма коментари към тази новина !