3 дни преди президентските избори: 6,6% правят Росен Плевнелиев лидер за първия тур

19.10.2011 15:00 | Видян 2118 пъти

3 дни преди президентските избори: 6,6% правят Росен Плевнелиев лидер за първия тур

29,8% е подкрепата, която хората декларират за кандидата на ГЕРБ Росен Плевнелиев и неговото вице Маргарита Попова на изборите за президент на България. С 23 на сто втората позиция е за дуета на Ивайло Калфин и Стефан Данаилов от БСП. Твърдо трета остава Меглена Кунева.

Това показват данните от последното национално представително проучване на уважаваната агенция “Медиана”. Тя е известна с това, че обикновено резултатите й са най-близки до реалните, които се получават на изборите.

На практика това означава, че няма вероятност президентските избори да бъдат спечелени от раз и още на първия тур ГЕРБ да се поздрави с победата на вота за държавен глава.

Изследване на НЦИОМ, който е орган на Народното събрание, проведено миналата седмица показва доста сходни резултати. Според него също ще има втори тур. Резултатът за Плевнелиев е на практика същият – 30%. Одобрението за  Калфин и Данаилов е 21%, т.е. и тук резултатът де факто е същият с разлика в рамките на статистическата грешка. В изследването след Калфин - Данаилов се нареждат Меглена Кунева, Волен Сидеров, Румен Христов, Светослав Витков. Шестият в подреждането закръгля 2%.

Под тази граница остават кандидатите Красимир Каракачанов, Алексей Петров и другите, които явно не се отличават на общия фон.

От данните на “Алфа Рисърч” излиза, че на изборите всичко може да се очаква, тъй като 23,2% от решилите да гласуват ще изберат своя фаворит буквално в последния момент.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Защо лошите в киното се превърнаха в...

Замисляли ли сте се върху идеята за подкрепянето на...

Тайните за красота на турските актриси

Вечно младежкият външен вид на Неслихан Атагюл на пръв...

Няма коментари към тази новина !