Как се готвят популярни, но трудни за правене ястия

07.10.2011 17:40 | Видян 3867 пъти

Как се готвят популярни, но трудни за правене ястия

Какво точно беше минестроне? Как се прави торта „Наполеон”? Какъв е вкусът на кнедлите със шунка? На тези и други, на пръв поглед,  лесни въпроси ще отговорят Лора и Стоян идната седмица в „Бон апети”. Двамата ще приготвят ястия, за които почти всеки  е чувал, но почти никой не може да направи в домашни условия.

Рецептата, която симпатягите ще майсторят заедно със зрителите, е Кордон бльо – изключително вкусно, много бързо и лесно за приготвяне.

Може би най-очакваната рецепта е за торта „Захер”, която у нас е популярна и като „Сахер”. Рецептата за тази торта е тайна и се държи под ключ. За нея са водени съдебни дела – виенският хотел „Захер” се е съдил със придворната сладкарница „Демел” за това кой има право да ползва името „Оригинална Захер торта”, и то в продължение на десетилетия...

Другата очаквана рецепта е за крем „Брюле”. Почти всички ястия, които „Бон апети”, ще представи от 10 до 14 октомври, имат някаква любопитна история. Това са две торти и един крем, един хляб, една разядка, две супи, една салата, пет основни, две от които са с богата, апетитна гарнитура...

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

На финала на Сцена на кръстопът...

Публика и артисти затвориха последната страница на...

Киро бърка Алгафари с Халваджиян

"Разговор между баща ми Нидал Алгафари и Кирил Петков...

Няма коментари към тази новина !