След зверски скандал Яна Маринова напуска „Стъклен дом”

29.09.2011 13:00 | Видян 5686 пъти | Гласували 1

След зверски скандал Яна Маринова напуска „Стъклен дом”

Една от главните актриси в хитовия сериал “Стъклен дом” Яна Маринова скъса отношенията си с bTV и им обяви напускането си след безпрецедентен скандал с проект мениджъра на телевизията Натали Василева. Причината за това е неспазване на договорите с актьорите и неизплащане на хонорари, научи „Всеки ден”.

Обкръжението на Василева е потресено след гръмовния скандал по телефона, на който са станали свидетели нейни колеги. Близо 30 минути bTV  шефката е разигравала Маринова, която чака да си получи парите и я е обиждала с квалификации. В края на разговора Яна е заявила, че това не може да продължи повече така.

„Тази се държи като лигаво дете, иска си парите, но и обясних, че не може да й ги платим, защото данъчните ни проверяват”, казва бясна Василева след като затваря телефона. Тя обаче се е притеснила от напускането на Яна, тъй като героинята й Елена Атанасова е с главна роля. Друг повод за тревогите й е дали останалите звезди няма да последват примера й, защото всички в момента са в тежка финансова криза.

Актьорите не са виждали пукнат лев цяло лято, а няма и да видят, защото получават парите си след излъчването на всеки епизод. Сериалът обаче ще започне много по-късно от предвиденото заради участието вътре на Стефан Данаилов, който е кандидат за вице президент на БСП и не може да се появява в “Стъклен дом”, тъй като се смята за нерегламентирана предизборна кампания. Основният проблем обаче е в неизплатените пари от летните месеци. Според договора, който звездите подписват преди две години, в разгара на летния сезон – края на юли и август, дори да няма работа на снимачната площадка, те се водят в платен отпуск. Така е било миналото лято. Тази година изненадващо обаче никой от актьорите не си получава парите, а финансовият им колапс се задълбочава и заради отлагането на сериала.

Оказва се, че точно като при договорите с мобилните оператори, документите се подновяват автоматично. Така това, което всички са подписали в началото с клауза платен отпуск, сега не съществува. Още от самото начало bTV е поела хонорарите на главните актьори, а продуцентската компания “Камера” на Димитър Митовски – на второстепенните. Дали тези, които са към “Камера” са взели нещо, не е ясно, но тези, които са към bTV не са видели пукнат лев. Всеки актьор получава различни суми. Маринова е с хонорар 6 хиляди лева месечно, но няма право на никакви други ангажименти.

Защо аргументацията на Василева е „данъчни проверки” също не става ясно. Всички обаче са възмутени от отношението към бг актьорите. “Яна е като малко дете и се разправя като махленка за парите си”, просъскала през зъби шефката на проекта. Това обаче най-вероятно ще се случи и с останалите участници в сериала, тъй като всички са обидени от този механизъм на работа. Рекламата за сезона, който предстои, е че някой от героите ще умре. “Сега продуцентите и телевизията сигурно ще убият всички”, шегуват се кисело от гилдията.

Източник: vsekiden.com

Снимка: vsekdien.com

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Времето решава кой срещаш в живота си

Времето решава кой срещаш в живота си, сърцето ти решава...

Смях: Не се живее вече в София, вчера...

Не се живее вече в София. Вчера спуках гумите на един...

Няма коментари към тази новина !