"Звезди на руския балет" танцуват в София

27.07.2011 14:45 | Видян 3564 пъти

Прима балерината Виктория Терешкина и водещите солисти на Марийнския театър - Антон Корсаков, Денис Матвиенко и Анастасия Матвиенко, всички те заслужили артисти на Русия и лауреати от множество международни конкурси за балетно изкуство, са само част от „Звездите на руския балет”, които ще пристигнат през септември в България специално за едноименния спектакъл.

Виктория Терешкина и Антон Корсаков ще изпълнят "Классическое Па-де-де" на П. Чайковский, по хореография на Дж. Баланчин. Антон Корсаков също така ще изпълни и "Гопак" из балета "Тарас Булба" на В. Соловеев-Седой, по хореография на Р. Захаров. Анастасия Матвиенко и Денис Матвиенко ще представят "Па-де-де" из балета «Корсар» на А. Адан и хореография на М. Петипа.

От страна на Большой театър първите обявени големи имена, които ще участват в зрелищния спектакъл, са на изявените солисти и лауреати от престижни международни конкурси - Наталия Осипова и Иван Василев. Те ще изпълнят "Па-де-де" из балета "Пламъкът на Париж" на Б. Асафиев и хореография  на В. Вайнонен.
     
На неоспоримия талант на изброените водещи имена в руския и световен балет, зрителите ще могат да се насладят на на 15.09.2011 г., от 19.00 ч., в зала 1 на НДК. Организаторите от „Жокер Медиа” за момента запазват в тайна имената на останалите солисти, които ще танцуват на българската сцена, за да изненадат допълнително почитателите на балетното изкуство у нас.

В програмата на събитието са включени изпълнения и по популярни произведения на А. Хачатурян, Н. Римски-Корсаков, К. Сен-Санс и др. Спектакълът е част от Дните на руската духовна култура в България и се реализира с подкрепата на Министерството на културата на Руската федерация и Министерство на културата на Република България.

Билетите за гала концерта са в продажба на касите на НДК и на www.eventim.bg, на цени от 10 до 50 лв.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Гонзо уволни 1 от Ергенът

Българският футболен съюз освободи своята служителка...

Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Няма коментари към тази новина !