Големият руски ансамбъл "Игор Мойсеев" с нова програма у нас

22.07.2011 09:45 | Видян 2266 пъти

Големият руски ансамбъл

Грандиозният руски ансамбъл „Игор Мойсеев“ се завръща в България след три години отсъствие, за да представи съвсем нова за българските зрители програма.
Ансамбъл „Мойсеев“ ще гостува във  Варна на 21 ноември в Дворец на културата и спорта и на 23 ноември в София, зала 1 на НДК.

Ансамбъл „Мойсеев“  ще дойде в България в пълен състав от 120 танцьора и технически екип от сценични работници, специалисти по звук и светлина, гримьори и фризьори.

В рамките на тазгодишната програма на артистите спектакълът ще бъде в две части:

В първата ще видим най-доброто от богатия репертоар на ансамбъл „Игор Мойсеев“, включващ над 300 танци на народите: руски, грузински, калмитски танци и Балканска сюита – продължение на проекта, започнат преди 3 години с български танц, поставен от най-добрите хореографи от „Игор Мойсеев“, българския хореограф Живко Иванов и композитора Димитър Христов.  За първи път на родна сцена руските артисти  ще изиграят  македонски и сръбски танц,  разработени от същия хореографски състав.

Във втората част на програмата ще бъде премиерното представяне у нас на превърналия се в сензация на Бродуей спектакъл Ночь на Лысой горе („Нощ над пустата планина“). С либрето на Гогол по старинна славянска легенда и музика на Мусоргски, това невероятно представление,  съчетаващо оригинални образи и ефектни обрати,  е играно в САЩ над 20 пъти. Първото представяне на Ночь на Лысой горе  пред българска публика ще бъде премиера и за целия Балкански полуостров.

През 2008 година световноизвестният ансамбъл „Игор Мойсеев“ вдигна на крака над 8000 български зрители, дошли да се насладят на пъстрото многообразие и автентичност на поставените от ансамбъл „Мойсеев“ танци на народите.

Билети за концертите на ансамбъл „Игор Мойсеев“ във Варна и София вече могат да бъдат закупени на цени от 20 до 60 лв и ВИП места от 80 лв. от  разпространителската мрежа на Eventim и следните локални каси:
Варна, 21 ноември – касата на ДКС;
София, 23 ноември – Билетен център НДК.

РУСКИ АКАДЕМИЧЕН АНСАМБЪЛ ЗА НАРОДНИ ТАНЦИ „ИГОР МОЙСЕЕВ“

Държавният академичен ансамбъл за народни танци на Русия е първият в света професионален колектив за народни танци, основан на 10 февруари 1937 г. Той носи името на създателя си Игор Моисеев - легендарен хореограф и народен артист на СССР.
В репертоара на балет “Мойсеев” влизат танцови миниатюри, хореографски картини, сюити, едноактови балети, в това число по музика на големите руски композитори симфонисти Чайковский, Мусоргски, Глинка, Римски-Корсаков и Бородин.

Използвайки езика на  фолклора, ансамбъл „Мойсеев“ представя на сцената силата, красотата, величието и грандиозността на световната култура и изкуство. Ансамбълът изпълнява великата мисия да сближава хората и да изгражда културен мост между народите.
Вече десетилетия професионалните артисти от балет Мойсеев изнасят концерти из целия свят като тази година България отново е специална част от световното турне на състава, което включва още САЩ, Полша, Естония, Южна Америка и др.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Ким Кардашиян разкри какво наистина я...

Ким Кардашиян разбива дългия списък с неща, които търси...

5-те най-успешни момчешки групи в света

1. Джонас Брадърс Jonas Brothers, момчешка група,...

Няма коментари към тази новина !