Благо Георгиев: Всеки ден си говоря с Господ

15.07.2011 13:39 | Видян 8190 пъти | Гласували 1

Благо Георгиев: Всеки ден си говоря с Господ

Ритате в град с характерното име Грозни. Грозен ли е Грозни?

За Грозни мога да кажа, че съвсем не е това, което хората си представят. Имам предвид, че е един интересен, спокоен град, а не както повечето си мислят - страшен или опасен. Отнасям се с уважение към този град, който два пъти е сриван до основи, а днес покълва нов живот- нови сгради, нови тревни площи, нови емоции и радости.  В следващите 3 - 4 години Грозни ще се върне отново на световната карта, като съвременен, приветлив град.  Кисловодск, градът, в който живея, се слави с един от най-големите паркове в Европа, с чистия си въздух и минералните извори, също така – с храмове и манастири за моя най-голяма радост. Присъствието на моята Христина ме облагородява, чувствам се щастлив а успехите ми в моя отбор ме окрилят допълнително. Не ми липсва нищо, любимата жена е до мен, харесвам колегите и работата си с тях.

Как семейството Ви приема новия си начин на живот в кавказката република?

Моето семейство винаги е искало най-доброто за мен и в този смисъл са напълно спокойни. Понякога новините допълнително изкривяват представата за някои неща. Тук е спокойно и се работи добре. Намирам време за себе си, за своята религия, за
жената до мен. Нахранен съм духовно и професионално.

Как се справя Христина като майка, а Вие - като баща?

Това е прекрасно задължение и ме прави изключително щастлив и полезен. При всяка свободна минута оставам насаме с дъщеря ми и й говоря неща, които мисля, че остават някъде в подсъзнанието й и един ден ще са й от полза. Христина й пее красиви детски песни на български и на руски език. Мен не ме бива в пеенето, но пък й шепна много красиви бащински думи. Христина се справя страхотно и ми доставя удоволствие да гледам как моите две жени израстват всяка секунда пред очите ми.

Как се отнасят към Вашите християнски вярвания мюсюлманите, които населяват страната?

Тук ме харесват като личност и приемат безрезервно мен и религията, която изповядвам. Те казват, че по-добре човек да вярва в нещо, отколкото да бъде атеист. Аз също съм толерантен към различните вероизповедания и поддържам тезата, че е добре да се вярва. В тази връзка ми се иска Библията и вероучението да влязат под някаква форма в училище. Но също така знам, че това тръгва от семейството, където се посажда първо любовта към Бог и основанията да го обичаме и да го следваме.

А как се отнасят чеченците към Вашия смел стайлинг – гел, татуировки, лъскави дрехи?

Намирам моя стайлинг за умерен и европейски. Подчертано се обръщат след мен, но това е не само от стайлинга, от прическата и дрехите, а от общото ми излъчване. Тук нямат Fashion channel, но са ориентирани в световната мода. Надявам се, че ако ме посрещат по дрехите, поне ме изпращат по ума - тази българска поговорка е действително много показателна и ме подкрепя в казаното.

Вярно ли е, че президентът Кадиров Ви е много близък? Що за човек е той?

Той е една изключителна личност и е винаги с отбора си преди големите мачове, а и по принцип - когато има тази възможност. Прави ни индивидуални подаръци, на мен ми подари нещо след мача с Anji, където вкарах заветния гол, но какъв е подаръкът и каква е стойността му, ще се въздържа да отговоря.

 

 

продължи >>

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Расист: Цветелина Грахич изригна...

Бившата певица на „Ку-ку бенд“ изрази публично и остро...

Райна шашна феновете си със снимки от...

Певицата Райна наистина не може да се спре на едно...

Няма коментари към тази новина !