Волейболистите донесоха 1мил. долара на федерацията

08.07.2011 15:00 | Видян 2078 пъти | Гласували 1

Волейболистите донесоха 1мил. долара на федерацията

С класирането си за финалите на Световната лига по волейбол мъжкият ни национален отбор донесе на родната федерация 950 000 долара. Сумата е от наградния фонд на надпреварата, чиято финална фаза е в Полша в края на седмицата.

Избраниците на селекционера Радостин Стойчев регистрираха седем победи, като останаха втори в крайното подреждане в предварителна група Б, където бяха в компанията на Русия, Германия и Япония.
Нелоши суми успяха да си заработят и самите играчи. За всеки от успехите момчетата ще приберат по 800 долара. Загубите са оценени от Международната волейболна федерация (FIVB) на 400 долара на човек, което означава, че с 12 мача (7 победи и 5 загуби), които изиграха в предварителната фаза националите ни си гарантираха по 7600 долара на човек.

При краен успех във финалната фаза, където "трикольорите" започват в група с домакина Полша, Аржентина и Италия, момчетата ни ще си разделят допълнителна отборна премия от 50 000 долара.
Най-силно в предварителната фаза на турнира се представи считаният заедно с Бразилия за основен фаворит и за крайната победа тим на Русия, който бе в нашата група. Сборная допусна в 12-те си изиграни мача само една загуба - от нашите национали, във Варна с 1:3 гейма. Така момчетата на треньора Владимир Алекно си гарантираха по 9200 долара премии.
Както е известно, националният ни отбор по волейбол вече е сигурен участник във финалната фаза на Лигата и през следващата година.
Това стана факт миналия уикенд, след като от Международната волейболна федерация (FIVB) дадоха на страната ни домакинството на финалната фаза.
По правило тимът на страната-домакин се класира по право за финалите независимо от резултатите си в предварителната фаза.
Тази година отборът на Полша остана трети в предварителна група А, но като домакин на финалната фаза се класира.

България получава такова високо признание от световната централа за първи път от създаването на Световната лига през 1990 г.
Кандидатурата на страната ни е била предпочетена пред тези на Италия и Сърбия. От БФ Волейбол чакали положителния отговор още през май, но преговорите се проточили, а от ръководството на централата ни направили сериозни совалки.
В ангажиментите на домакините влиза и настаняването на осемте тима-финалисти, както и на техническите и официалните лица, свързани с турнира.

Най-силните осем отбора ще спорят за трофея в откриващата се в края на месеца в София нова многофункционална спортна зала "Арена София". Както е известно първото събитие, което суперсъоръжението ще посрещне е свързано с мъжкия ни национален тим по волейбол.

Очакванията са догодина финалите в Световната лига да бъдат изключително силни, тъй като турнирът ще бъде последен тест за водещите отбори в света преди основното състезание за годината - олимпийският турнир в Лондон.

Състезанието ще донесе сериозни приходи и на БФ Волейбол, които ще приберат печалбата от продажбата на билети и процент от рекламите.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Галена влиза в Пееш или лъжеш тази...

След успешния старт на новия сезон на “Пееш или лъжеш”,...

ДА! Опус за циганско лято

Днес и утре температурата в София е 30 градуса, а като...

Няма коментари към тази новина !