Волейболните герои се прибраха в България

14.09.2009 13:30 | Видян 3481 пъти | Гласували 2

Волейболните герои се прибраха в България

Министър Свилен Нейков посрещна националите на летището, червен килим чакаше Пранди и компания Българските бронзови медалисти от европейското първенство по волейбол в Турция се прибраха на родна земя. Самолетът на героите ни кацна точно в 11,21 часа на правителствения ВИП на Летище София съобщи БЛИЦ.

Спортният министър Свилен Нейков чакаше Силвано Пранди и момчетата му, които завоюваха първи медал от турнир на Стария континент след 26 години. Последното отличие – отново бронз бе от европейския шампионат през 1983 година в Берлин.

Капитанът на волейболните ни национали Владо Николов поведе съотборниците си по червения килим, по който мина целият отбор. Играчите бяха със златните медали, след което получиха букети от посрещачите.

“Много труден бе първият мач със Сърбия, тъй като той бе ключов. Ако бяхме паднали още в първия ден, след това можеше да загубим и срещу Италия. За мен най-труден бе двубоят срещу Холандия. Това е един отбор, който бе по-слаб от нас, но изпълняваше перфектно начален удар”, каза капитанът на отбора Владо Николов.

Около 50 фена с български знамена и плакати чакаха националите, за да се снимат и получат автографи от любимците си. Сред посрещачите бяха близки и приятели на волейболистите.

Тази вечер от 19,00 часа всички фенове на българския волейбол ще могат да се видят с бронзовите медалисти пред НДК в София. Официалната церемония по посрещането ще бъде водена от Ники Кънчев.

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Галена влиза в Пееш или лъжеш тази...

След успешния старт на новия сезон на “Пееш или лъжеш”,...

ДА! Опус за циганско лято

Днес и утре температурата в София е 30 градуса, а като...

Няма коментари към тази новина !