Стартира най-мащабният фестивал Sofia Design Week 2011

13.06.2011 14:20 | Видян 2294 пъти

Стартира най-мащабният фестивал Sofia Design Week 2011

1. Sofia Design Week Kids - специална програма за деца
2. Международен дизайн Форум - 15 изключителни имена от цял свят
3. Отворена програма –  25 изложби и над 30 творчески работилници, дискусии, презентации и прожекции на открито
4. 50 дизайн обекта - обиколи и спечели!
5. "София диша: Дизайн" - 18 юни, ул. "Шишман" е затворена за коли и отворена за изкуство и дизайн
6. Телевизионна версия на Sofia Design Week по БНТ


Изложбата GD2D+PD3D, Свеж въздух от Pure Austrian Design (австрийски графичен и продуктов дизайн) официално се открива днес в Националната галерия за чуждестранно изкуство, в рамките на фестивала Sofia Design Week 2011, организиран от ЕДНО и фондация “Америка за България”, с генералното партньорство на МКБ Юнионбанк. Събитието е част от Културния календар на Столична община.

Pure Austrian Design е онлайн платформа, която цели да популяризира по света австрийския дизайн, включваща над 150 австрийски компании и дизайнери в областите продуктов, вътрешен и графичен дизайн, архитектура.

Принципът на подбор и формата на излагане са скрити в заглавието: графичен дизайн в 2D и продуктов дизайн в 3D. Всички 24 проекта са изложени във футуристична постановка от огромни прозрачни балони, пълни с въздух.

Представени са най-интересните австрийски дизайн студиа: Büro X, Ichiban, Юнг фон Мат и Щефан Сагмайстер си делят въздуха в балоните с EOOS, for use и Райнер Муч. Концепцията и изпълнението на изложбата са на дизайн студио JULAND BarcelonaVienna заедно със Стефан Морич (от bkm design working group).
 
Sofia Design Week, Mellow Music Festival, Sofia Dance Week и Sofia Architecture Week са серия международни фестивали, организирани от ЕДНО с подкрепата на Фондация "Америка за България", Столична община и Асоциация за развитие на София и с подкрепата на МКБ Юнионбанк.

Специален гост на събитията през 2011 г. ще бъде Френският културен институт, който празнува 20 години от създаването си в България. Автори на визуалната идентичност и комуникационната кампания на Sofia Design Week 2011 са рекламна агенция Next-DC.

Чрез Sofia Design Week, Mellow Music Festival, Sofia Dance Week и Sofia Architecture Week ЕДНО подкрепя кандидатурата на София за Европейска столица на културата 2019.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Коя трябва да е модел за подражание:...

Вляво: американският модел Кендъл Дженър по бански,...

Знам кой уби Тупак: Боксьорът Райън...

Миналият месец звездата на американския бокс Райън...

Няма коментари към тази новина !