Балканските музикални награди превърнаха София в културен център на Балканите

06.06.2011 09:30 | Видян 10350 пъти

Балканските музикални награди превърнаха София в културен център на Балканите

Балканските музикални награди 2011 вече са факт. На 4 юни пл. Батенберг се превърна в център на Балканите. Истинско нашествие на балкански звезди и многохилядна публика бяха само част от зрелището, организирано от Balkanika Music Television. На една сцена се качиха звезди от различни стилове и поколения.

Inna грабна три приза – за Песен на Румъния за Sun is Up, за Световен пробив и за Изпълнителка на Балканите за 2010 г. Сердар Ортач пък бе определен за Изпълнител на Балканите. Зрителите отредиха група Манга да бъдат Група на 2010 г. Love in Brazil на Andreea Banica е най-харесваният Видеоклип на 2010 г. За Балкански проект на 2010 бе определен дуетът на Теодора и Giorgos Giannias – За теб живея.

Точно в 20.00 часа започна подгряващият концерт, а участието на Крум и Нели Петкова взриви препълнения площад. По дълъг червен килим преминаха всички официални гости. Появата на Inna на пътеката бе един от най-очакваните моменти. Певицата бе облечена с дълъг шлейф, на който бяха щамповани лицата на фенове на звездата от фейсбук профила й. Колие I Like подобно на бутоните от фейсбук и боти с капси допълваха екстравагантната й визия.

Точно в 21.00 часа водещите Камен Воденичаров, Даниела Янков и Йоанна дадоха старт на Церемонията. Истински фурор предизвика появата на Даниела след едногодишно отсъствие от България. Последваха изпълненията на победителите в категорията Песен на Балканите от всяка държава. Освен официалните победители, публиката пя още с хитовете на Radio Killer, Флори, Емануела, Поли Генова, Йоанна, Джина Стоева и още много други.

Легендарната Есма Реджепова също зарадва зрителите, а по-рано същия ден по време на пресконференцията сподели, че България е място, където се чувства като у дома си. В дългогодишната си музикална кариера кралицата на ромската музика е имала многобройни срещи с българските си почитатели.

Появата на Inna на сцената накара публиката да запее превърналите се в световни хитове „Sun is Up” и “Amazing”. Звездата избра Балканските награди, за да изпълни и “Club Rocker” – последният сингъл, чиято видеореализация се очаква да се появи в телевизионния ефир.
Освен нея нови песни представиха още няколко звезди. Алисия в дует със Сарит Хадад изпълниха за първи път песента си. Джина Стоева представи баладата „Надежда”. Теодора пък презентира нова балканска колаборация – заедно с Giorgos Giannias и Master Tempo. Крум изпълни новия си сингъл „Руска рулетка”.

Един от най-дългоочакваните моменти бе появата на Горан Брегович на сцената. Той бе отличен за Принос към развитието и популяризирането на балканската музика. Големият композитор и изпълнител тотално взриви присъстващите. „Музиката е дълбоко в човека. Тя обединява хората от различни народи и култури и не е нужно да говориш един език, за да се разбираш, когато правиш музика. Тези награди са много важни. Балканските музикални награди показват на останалия свят, че ние тук сме се обединили и сме познали нещо като свое”, сподели по-рано през деня Брегович. Музикантът заедно със своя Оркестър за сватби и погребения зарадва хилядите на Батенберг и многомилионната телевизионна аудитория.

Балкански музикални награди 2011 достигат до зрителите чрез 12 телевизии. Над 200 бяха акредитираните журналисти, а 250 беше общият брой на делегатите, които пристигнаха в София за Церемонията.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Няма коментари към тази новина !