Йордан Йовчев даде старт на кампания за отговорна консумация на алкохол

03.06.2011 13:00 | Видян 3686 пъти

Йордан Йовчев даде старт на кампания за отговорна консумация на алкохол

Най-добрият български гимнастик Йордан Йовчев даде символичен старт на кампанията за отговорна консумация на алкохол „Консумирай отговорно”. Кампанията се организира съвместно от световния лидер в производството на висококачествени алкохолни напитки Диаджео и френската верига хипермаркети Карфур. Инициатива е първата по рода си в България, в която
две компании, всяка от които лидер в своята област, обединяват усилията си в името на обща кауза, а именно да призоват към „Отговорна консумация на алкохол”. Кампанията ще се проведе едновременно във всички магазини на Карфур в страната до 12 юни 2011 г.

„Като човек, който толкова години се занимава със спорт съм възпитан, че най-важното нещо е личната отговорност. Независимо дали става въпрос за подготовката за спортно състезание или за поведението ми извън спортната зала. Затова искам да призова всеки един човек към отговорност и при консумацията на алкохол. Защото както е нужна концентрация при изпълнението ми на различните гимнастически уреди, същата концентрация е нужна и когато сядаш зад волана. А във втория случай отговорността е още по-голяма, защото освен за своята лична безопосност, отговаряш и за живота на останалите участници в движението.” – каза Йордан Йовчев при старта на инициативата.

Той раздаде на клиентите специално произведените бутилки с минерална вода, носещи на етикета си посланията на кампанията за отговорна консумация на алкохол. Същите бутилки получава и всеки, закупил в магазините на Карфур продукт от най-популярните марки алкохол на Диаджео – водка Smirnoff, №1 уиски Johnnie Walker и  ирландско уиски  Bushmills.

Промо екипите ще насърчават потребителите да се включат в анкетата, проверяваща навиците и познанията на българина относно отговорната консумация на алкохол. Всеки участник в нея ще получи скреч карта, с която може да спечели безплатен ваучер за такси с идеята таксито да е превозното средство, в случай, че шофьорът е употребил алкохол.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Надал е най-големия ми съперник, той...

Световната тенис звезда Новак Джокович иска да играе...

Млада сензация в бокса дари $20М на...

Боксьорът Райън Гарсия дари 20 милиона долара на хората...

Няма коментари към тази новина !