ДНЕС Е КРАЯТ НА СВЕТА

21.05.2011 09:00 | Видян 2709 пъти | Гласували 1

ДНЕС Е КРАЯТ НА СВЕТА

Америка е ПОЛУДЯЛА тази седмица! Особено Калифорния. 200 милиона души по света също.
От град Аламеда из целите Съединени щати се понесе посланието на инж. Харолд Къмпинг: Страшният съд настъпва на 21 май!
На тази дата праведните ще започнат да се възнасят. Това ще доведе до края на света, твърди гуруто.
Грешниците пък ще трябва да търпят мъките от разпада на цивилизацията още цели 5 месеца! Чак до 21 октомври 2011 г.
Самият Харолд Егберт Къмпинг, освен ако не е грешник, ще изпусне своя кръгъл 90-и рожден ден. Неговата дата е 19 юли.
“Земетресението и ядрената авария в Япония бяха предупреждението, че хората ще бъдем наказани за вековете на прегрешения”, твърди Къмпинг. Той е дипломиран инженер от престижния университет Бъркли. Завършва го през далечната 1942 година. Работи по специалността до 1961 г.

Бизнесът, който го прави милионер

обаче е съвсем малко свързан с науките и техническия прогрес. Той започва да изкарва парите си от своята верига Семейно радио.
Когато се пенсионира през 1988 г., без да се отказва да води своето авторско предаване по радиото, щурият инженер вече има дълъг опит като проповедник в неделното училище към Библейското сдружение в Аламеда, Калифорния.
Основното, което прокламира инж. Къмпинг е Краят на църковната ера. Според него хората просто трябва да вярват, а не да се подчиняват на догми и клир.
Той е смятан и за важен изследовател на Библията. С инженерните си познания по математика американецът прави изчисления по теми, които дълго време вълнуват човечеството.

Датира Сътворението през 11 013 Пр. Хр.

Големият потоп пак по сметки на инж. Къмпинг е залял Земята в доста по-близката 4990 г. Пр. Хр. Така престарелият изследовател влиза в спор с досега приеманата за достоверна 4004 г. Пр. Хр., а Потопът – през 2348 г. Пр. Хр. Това пък е по изчисленията на епископ Джеймс Ъшър.
Последните датировки очевидно са неверни и по причина на историческите изследвания, които говорят за цивилизации като китайската, хатската, хетската, шумерската и акадската, които са много по-древни. От петото хилядолетие преди Христа датира и нашият Варненски некропол – най-старата следа от човешка материална култура на Европейския континент.

Оспорва дали Ной е правнук на Адам 

Според Къмпинг староеврейската дума “бегат” не означава непременно син, а наследник, което определено не е едно и също. Тъй като наследството не е само кръвно, а и духовно, смята той. Затова не е ясно дали Адам е точно прадядо на Ной. Според Къмпинг умишлено е крит Библейският календар, за да не се знае Краят на света, за което американецът се уповава на текст от Данаил. Според инженера още в Евангелието на Свети Петър се говорело за Край на църковната ера. Според Къмпинг Бог е преодепределил кои хора да намерят спасение. Именно чрез математически сметки той разкрил датата 21 май 2011 година като Ден Първи на Страшния съд. Ден Последен пък е 21 октомври 2011 г. Всичко това е пресметнато на базата на три основни източника:

Еврейските празници според традиционния им календар по Стария завет
Лунарния календар (1 месец = 29.53059 дни)
Григорианския календар (1 година = 365.2425 дни).

Така инженерът е изчислил и точната датата на разпването на Исус Христос – 1 април 33 година. Друг спец по темата – Хохнер обаче не е съгласен, макар и само с два дни. Той посочва 3 април 33 година. Редица учени датират събитието дори в различни години – от 29-а до 31-ва.
Отец Борис от софийската черква Рождество Богородично пък преди няколко години издаде книга, според която Христос е роден 6 години по-рано, отколкото смятаме и респективно би следвало да е разпнат през 27 година. Той пък се базираше на ... Большая советская энциклопедия.
Много специалисти обаче критикуват като нагоден метода на Къмпинг при изчисляването на зададените в Библията времеви кодове.

Независимо от това предсказанията на инженера се ползват с огромна популярност. Той има милиони слушатели и стотици хиляди последователи. Специално брандирани камиончета и ванове обикалят цяла Америка, билбордове са опасали страната, за да известят новината на хората. Разпечатани са и безброй черни фланелки с принтирана на тях датата на Страшния съд, които мнозина носят у дома и на улицата. Доста популярен е и свързаният с Къмпинг сайт eBibleFellowship.com.
Феновете на дядо Хари продължават да му имат доверие, макар че

първата му прогноза за Края на света не се оправда

Той очакваше това да стане в края на септември 1994 г. Тогава обаче той бе значително по-малко популярен, поради доста по-слабото развитие на медиите.
Има и такива, които напълно сериозно обосновават невъзможността на когото и да е да отгатне кога точно ще бъде Краят на света. Те се позовават на думите на Исус, че никой човек не може да знае деня на Второто пришествие. "Харолд Къмпинг прилага алегоричен метод при разчитането на Светото писание. Заради това значението на всеки текст и код са плод на чисто субективна преценка, свързана с въображението на дадената личност”, коментират теолозите.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Само на 49 си отиде вокалистът на...

Откриха мъртъв вокалиста на Crazy Town - Shifty...

Ексректор с 37 имота и 1,4 млн.лв. в...

С финална заплата от 4400 лв. на месец ексректорът на...

Няма коментари към тази новина !