Випове похапват агнешко на чеверме

13.04.2011 16:40 | Видян 4740 пъти

Випове похапват агнешко на чеверме

Новият сръбски ресторант “Котилото” в Драгалевци привлича все повече любители на оригиналната сръбска скара. Балканецът по принцип е фен на най-популярното мезе, но тук родните гастрономи ще бъдат изненадани от невероятната скара, приготвена от истинско месо, с неземеними подправки и приготвена на дървени въглища. Тайната естествено е в рецептата. За невероятните вкусотии отговаря сръбския готвач Далибор Маринкович-Даци.

Кулинарният спец е истински магьосник, на който биха завидяли доста негови колеги. Не случайно майсторът е носител на златен медал от фестивала “Скариада”2009 в гр. Лесковац, Сърбия, където е родината на скарата. Даци грабнал ума на журито с “каручка” приготвена от 5-вида меса със зеленчуци. От 7 години Далибор е в България и привлича кулинарните фенове на изтънчени мезета.

За предстоящите великденски празници майстор готвачът ще приготви агнешко чеверме в мляко и каймак. Доста популярни персони пък се стягат за официалното откриване на лятната градина на ресторанта, която ще привлича многобройните чривоугодници. Заведението е любимо на спортисти, шоу звезди и хора от бизнеса.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Няма коментари към тази новина !