Дългоочакваният финал на рок-приключението Battle of the Bands наближава

13.04.2011 14:00 | Видян 2197 пъти

Дългоочакваният финал на рок-приключението Battle of the Bands наближава

Остават броени дни до 15-ти април и финалния концерт на конкурса Battle Of The Bands, когато ще стане известен победителят в музикалното приключение на годината.  Групите Nemo, Mind Disorder, 40 Days Later, Center, Hangover, GRДD, Downslot и Automatic Flowers  ще се изправят на сцената на столичния клуб RBF за последното си предизвикателство в конкурса. Началният час на концерта е 20.00.

Водещ на събитието ще бъде Наско от БТР, а специални гости ще бъдат група BASTARDOLOMEY, които ще закрият купона. Всичко това ще превърне финалния концерт на Battle of the Bands в истински празник за феновете на рок музиката и заслужен финал на музикалното приключение за участниците. Конкурсът за любителски рок-групи е световен формат, който се провежда за втори път у нас. Целта му е да предостави сцена на талантливи любителски рок групи.

За феновете този конкурс е шанс да чуят и да видят най-обещаващите гаражни банди и да споделят с тях удоволствието и енергията от любимата музика. Условието за участие е групите да представят свои авторски парчета и да нямат официално регистриран звкозапис в Министерството на културата.   Повече за музикалния конкурс Battle of the Bands 2011: Финалистите в конкурса бяха  избрани сред десетки кандидати, които изпратиха записи на две свои автрорски парчета.

8-те най-добри групи, избрани от журито след прослушване на сляпо, в продължение на повече от месец изнесоха общо 28 концерта в клубовете на 5 града. По време на концертите жури и публика оценяваше изпълненията им. В София домакини на бандите бяха клубовете Swingin’ Hall, Строежа и The Box. В Пловдив домът на рок-битките бе клуб Полинеро, а във Варна - клуб Трите Лъва.

Във Велико Търново осемте групи се качиха на сцената на клуб Melon, а техен домакин в Стара Загора бе клуб The Jam.  Според Иван Лечев, председател на журито на музикалния конкурс Battle Of The Bands, “в сравнение с авторските композиции на участниците на конкурса през 2008-ма, сега нивото им е много по-високо”.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Надал е най-големия ми съперник, той...

Световната тенис звезда Новак Джокович иска да играе...

Млада сензация в бокса дари $20М на...

Боксьорът Райън Гарсия дари 20 милиона долара на хората...

Няма коментари към тази новина !