Избират най-добра любителска рок-група

14.03.2011 14:20 | Видян 5765 пъти

Избират най-добра любителска рок-група

През месец март 8-те групи, които вземат участие в музикалното събите на годината – Jack Daniel’s Battle of The Bands - ще покорят клубовете на  5 големи български града. В София домакини на бандите cа клубовете Swingin’ Hall, Строежа и The Box. Под тепетата на Пловдив домът на рок-битките е клуб Полинеро.  Морето и Варна ще предизвикат истински рок-вълнолом в клуб Трите Лъва.  В старопрестолното и Велико Търново осемте групи ще царуват в клуб Melon.  Стара Загора ще затвърди рок-имиджа си и ще взриви четвъртъците в клуб The Jam.

Конкурсът  за начинаещи групи за втори път събира най-страстните фенове на рок музиката в надпревара за титлата “Най-добра любителска рок банда”.  Целта на събитието е чрез конкурса Battle of the Bands да даде сцена на любителски групи, които свирят рок музика, както и да срещне публиката от клубовете с най-обещаващите гаражни банди.

Конкурсът се организира в над 30 страни от цял свят. Освен изпълнителския талант, конкурсът Battle of the Bands предизвиква и творческия потенциал на участниците. Неговото уникално предимство пред повечето музикални конкурси е, че оценява участниците на базата на техни авторски парчета, а не по изпълнение на чужди песни.  Освен за уникалната възможност да свирят на сцена и пред публика, участниците в Битката на бандите се борят и за една от трите награди в музикалния конкурс:

Първа награда - Титлата “Най-добра любителска рок-група”, както и ваучер на стойност 5000 лв., който да използва за запис на CD, за музикални инструменти или за запис на видеоклип.

Второ място - Ваучер на стойност 3000 лв. за музикални инструменти.

Трето място - Ваучер на стойност 1000 лв. за музикални инструменти. 

Изключително успешното начинание и този път взривява рок-клубовете у нас. Battle of the Bands продължава с  общо 28 клубни изяви в 5 големи български града – София, Пловдив, Варна, Стара Загора и Велико Търново.  

8-те банди ще свирят по клубовете до средата на април и ще бъдат оценявани от жури в състав :   Иван Лечев - композитор и музикант Васил Върбанов – журналист, водещ и програмен директор на радио „Тангра Мега Рок” Краси Москов-журналист, водещ в радио Z-Rock Мартин Михайлов-управтел на софийския клуб “Строежа” и на свързаните с него инициативи Найден Колчев-журналист, главен редактор на сп. “Про-Рок” Васко Катаничаров-журналист, автор на предаването “Фрактура” по „Диема”

продължи >>

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Чарлз ще води семейството на...

Британският крал Чарлз III ще води членове на кралското...

Сандвич с шуМка скоро във всеки граТ:...

Сандвич с шуМка скоро във всеки граТ: Фото на деня

Няма коментари към тази новина !