Нефрологът доц. Анелия Буева гост на „Тройка на Разсъмване“ на 10-ти март

09.03.2011 18:00 | Видян 6856 пъти

Нефрологът доц. Анелия Буева гост на „Тройка на Разсъмване“ на 10-ти март

10-ти март е Световен бъбречен ден, отбелязван в повече от 100 страни в света. Една от трите каузи на благотворителната инициатива "Човечността има лице" на сутрешното шоу "Tройка на Разсъмване" по Радио Витоша е подкрепата на Детска клиника по нефрология и диализа при Университетска детска болница, София.

"Тройка на Разсъмване" е традиционен партньор на Детска клиника по нефрология и диализа и помага при всяка възможност. До момента благодарение на събраните средства в кампанията „Повече българчета за България“ на Клиниката са дарени климатици, хладилници за консумативи, медицински легла и ортопедични матраци, стойки за инфузни системи и консумативи.

От изключителна важност за работата на медицинското заведение са получените като дарение в кампанията два ценни медицински уред - монитори за безкръвно следене на основните жизнени показатели.
Уникалните уреди помагат вече половин година в работата на лекарите от Детска клиника по нефрология и диализа при Университетска детска болница, София. С тяхна помощ малките пациенти са монитирани безболезнено. Благодарение на мониторите екипът на доц. Буева прави първият в България скрининг за скрита бъбречна заболеваемост при децата, какъвто в световен мащаб е направен за пръв път в Япония през 2005.

В утрото на Деня на бъбрека доц. Анелия Буева, ръководител на клиниката и национален консултант по детска педиатрия, ще гостува на сутрешното шоу по Радио Витоша. Изтъкнатият нефролог ще информира Милена, Кирил и Тодор за това как се използват уредите и ще предложи на слушателите на „Тройка на Разсъмване“ безценни съвети за ранно наблюдение и профилактика на бъбречни заболявания при техните деца.

Доцент Буева ще получи поздравления за празника в ефир от Румен Луканов. Предаването „Сделка или не“ е вече традиционен партньор на каузата на Детска нефрологична клиника, който и тази година ще посрещне в студиото си като участници Милена, Кирил и Тодор. Тримата водещи ще се опитат да спечелят максимално голяма сума в помощ на детската клиника.

„Тройка на Разсъмване“ е в ефира на Радио Витоша всеки делник от 6 до 10 часа сутринта.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Връзката на Том Круз и дъщеря му се...

Дъщерята на Том Круз и Кейти Холмс Сури прекара голяма...

Откриха некропол на дете-цар на 5000...

Гост в студиото при Росен Петров е самият потомък на...

Няма коментари към тази новина !