Владимир Левчев събра видни представители на масоните у нас

25.02.2011 09:00 | Видян 4060 пъти

Владимир Левчев събра видни представители на масоните у нас

22 февруари 2011 г., София. Снощи от 19:30 ч. в столичния клуб MASCARA Владимир Лечев представи новата си книга „Масонството: митове и факти“, издание на „Ентусиаст“. Специално участие в официалната част на премиерата взе  Борислав Сарандев, Стар Велик майстор на Обединената велика ложа на България, който консултира Левчев по някои въпроси от книгата.

„Братството, към което имаме честта да принадлежим, се занимава с непреходните ценности, които помагат на хората да стават по-добри“, сподели с присъстващите Борислав Сарандев. „На книжния пазар има много книги на тази тема – продължи той – но книгата на Владимир Левчев се откроява със своя елегантен стил. Той не се опитва за завоалира истината, а напротив – разкрива същността на масонското общество, без да спестява истината”. Борислав Сарандев определя книгата като сериозна студия за историческите, философските, мистичните и принципните основи на масонското братство, която едновременно с това представя на читателя много факти, митове и легенди, битуващи около дейността на свободните зидари. „Книгата ми е историческа и съдържа много факти за масонството. Искам да уточня, че там, където съм си позволил интерпретации по някои въпроси, нямам претенции те да бъдат считани за абсолютна истина“, сподели с гостите авторът Владимир Левчев.

Сред гостите на събитието бяха много приятели на Владимир Левчев, сред които най-видните представители на масонските среди у нас, както и негови близки – баща му писателят Любомир Левчев със съпругата си – художничката Дора Бонева. Премиерата уважиха още човекът-медия Любен Дилов-син и писателката Милена Фучеджиева, които са близки приятели на автора.

В своята книга „Масонството: митове и факти“ авторът Владимир Левчев успява с изключителна лекота и фактологично обосноваване да повдигне мистериозната завеса на масонството не само у нас, но и по света. Авторът прави задълбочен анализ на същността и философията на „тайното общество“, обръщайки поглед към корените му – английското и американското масонство. Книгата разкрива приноса на известни масони и на масонството изобщо, към идеите на Просвещението, към модерната идея за рационален обществен ред, за общество, основано на конституция и законов ред, за да докаже, че масонството е преди всичко едно светско и неполитическо братство на „просветени“. То е нещо като световен клуб с морални и обществени, но не и тясно партийни или религиозни цели и таен ритуал.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

JLo без грим и прическа на МетГала:...

JLo без грим и прическа на МетГала: Нова мода

Комедийното шоу Кой да знае се...

Предаването стартира със специален двучасов епизод на...

Няма коментари към тази новина !