WIKILEAKS: ВОЙНА, ЛЪЖИ И ВИДЕО

03.02.2011 17:00 | Видян 2023 пъти

WIKILEAKS: ВОЙНА, ЛЪЖИ И ВИДЕО

На 27-ми февруари от 21:55 ч. Discovery Channel ще излъчи в България премиерата на документалния филм „WikiLeaks: Война, лъжи и видео“. Този сензационен филм разследва уебсайта, причинил един от най-големите световни спорове на последното десетилетие - спор, който далеч не е приключил.

Международната организация с нестопанска цел WikiLeaks публикува изявления на частни, тайни и секретни медии от анонимни източници на новини. В края на 2010 г. уебсайта даде старт на глобална полемика, като публикува стотици хиляди секретни американски дипломатически и военни документи.

От началото на сайта до настоящите твърдения за конспирация, този документален филм проследява историята на харизматичния създател на сайта и новия враг номер едно на Пентагона - Джулиан Асанж, по хронологичен ред. Асанж е интервюиран ексклузивно за филма, за мотивите зад организацията WikiLeaks и въздействието, което тя е имала по целия свят.

Филмът е режисиран от разследващите журналисти и носители на множество награди Пол Морейра и Люк Херман. Те пътуват до Лондон, Вашингтон, Рейкявик и Париж, за да се срещнат с журналисти и хакери на WikiLeaks, които се борят за прозрачност и оспорват всеобхватните правила за военните тайни.

„Заснемането на филма бе изключително сложно за мен и Пол. Изключително трудно се добрахме до Джулиан Асанж и неговия екип ", коментира Люк Херман. „Трябваше да пътуваме до Лондон два пъти без камера, за да ги убедим да говорят с нас за филма. Те бяха под огромен натиск и след като всички видяхме какви последствия имаше тяхната дейност, е напълно разбираемо защо през цялото време те бяха толкова резервирани към нас и към филма“.

Филмът, също така, включва интервю с бившия номер две и говорител на екипа WikiLeaks Даниел Домшейт-Берг, преди той да отвори собствен разобличаващ сайт и да публикува роман за "неговото време в най-опасния сайт в света". Домшейт-Берг твърди, че организацията е прекалено фокусирана върху личността на Асанж и че разкритията са прибързано публикувани вместо постепенно да се изгражда репутацията на организацията.

Discovery Channel широко отваря вратата към света на WikiLeaks и начина, по който сайта притегли светлината на прожекторите към себе си – със сигурност документален филм, който не бива са бъде изпуснат.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Хайди Монтаг топлес в пищна фотосесия

Хайди Монтаг разголва всичко за една от най-расовите си...

Канибал, сервира човешка плът на...

Осъден насилник на деца е обвинен, че сервира човешка...

Няма коментари към тази новина !