Митко Щерев хванал жена си с колега от Диана Експрес

02.02.2011 17:00 | Видян 14162 пъти

Митко Щерев хванал жена си с колега от Диана Експрес

Пореден скандал разтресе легендарната група Диана експрес, след като стана ясно, че китаристът Максим Горанов СВИ бандата от нейния създател Митко Щерев, като се изхитрил да патентова името й на своя сметка.

И раждането си, и разпадането си Диана експрес дължало на Щерев, твърдят негови колеги. „Сигнал“ и „Щурците“ трябва само да се радват, че Митко не е член на групите им. Иначе и тях нямаше да ги има”, казва Горанов, който е бил солокитарист на бандата от 1979 до 1984 г.

Таткото на Диана експрес също не му остава длъжен и заявява, че Максо е най-калпавият китарист, свирил някога в групата. Горанов пък твърди как, докато забивал в плевенския ресторант Ростов, го открил Митко, който му казал, че е по-добър и от Карлос Сантана и го поканил в Експреса.

“Разделите и събиранията на групата в почти всички случаи са провокирани и дирижирани от Митко Щерев. От неговите безгранични способности силно да люби и мрази“, твърди Максим. Изглежда китаристът има право, защото ето какво казва самият Митко Щерев в книгата, която издаде за 30-годишнината на състава: "Личният ми живот винаги е бил свързан с този на групата. Преживях много успехи и незабравими моменти на сцената и пак

заради нея разбих семейството и донякъде здравето си

Колкото и парадоксално да звучи, Диана Експрес е постоянен низ от различни формации, като никоя не се е задържала повече от две години. Основното винаги е била моята музика, за изпълнението на която съм се грижел само аз, като съм търсил и намирал музиканти да я изпълняват по възможно най-добрия начин."
Всичко започва през есента на 1967-а, когато никому неизвестно ямболско момче от интернат за деца без родители

пристига на Централна гара в София с ученическия си костюм и с кафяво картонено куфарче

Това е Митко Щерев. Още на другия ден става пианист в оркестъра на Емил Димитров. След 6 месеца вече е аранжор и диригент. “В периода между 1970-73 г. работех като аранжор, пианист и диригент ту при Лили Иванова, ту при Емил Димитров", пише Щерев в юбилейната книга.

Първите четири студийни записа на Диана експрес са реализирани през 1973 г. Групата все още съпровожда Лили Иванова и няма собствено име. В състава влизат Иван Лазов (Вантера) – бас китара, Иван Христов (Ваньото) - ударни, Илия Караянев (Личо Стоунса) - соло китара. До 1973 г. нито една рок група няма издадена „тава”. Една от композициите решават да нарекат на влака София – Ямбол – Диана експрес, защото Ямбол е родният град на Щерев. После кръщават така и плочата, и самата група. Вокалист в този албум е самият Митко . "Трябваше да изпея цял албум, за да се уверя, че не мога да пея”, пише още в книгата си. В началото на 1975 г. започват усилено да търсят вокалист. Намират го в лицето на Чочо Владовски.

продължи >>

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Имам много пари, защото плащам добри...

Аз не плащам добри заплати, защото имам много пари. Аз...

Ивет Лалова роди първото си дете

Лекоатлетката Ивет Лалова-Колио стана майка за първи...

Няма коментари към тази новина !