ДесиСлава: Пеех за 120 лв. на участие

25.01.2011 12:01 | Видян 22484 пъти | Гласували 5

ДесиСлава: Пеех за 120 лв. на участие

Вие сте голяма звезда. Помните ли началото на кариерата си?
Доста отдавна започна всичко. Бях още ученичка, когато на един конкурс, където между другото спечелих първа награда, ме забеляза Минчо Атанасов, ръководител на оркестър Раднево. Покани ме да отидем в Пайнер. Там се беше договорил вече да запише албум и искаше и аз да участвам. Пях едни фолклорни песни.

Бяхте заедно със Силвия, нали? Двете май сте скарани горе-долу оттогава?
Ох, даже не си спомням защо сме скарани и защо се сърдим вече. Представяш ли си колко ще е смешно, ако се видим и се окаже, че и двете не знаем за какво е бил конфликтът ни. По онова време бяхме на по 17-18 години.

Вярно ли е, че не сте искали да ходите в Пайнер?
Така е, да. Тогавашният музикален продуцент там, Стефан Статев, ме покани да подпишем договор, а аз се дърпах. Не исках да пея попфолк. Бях много добра фолклорна певица. Но ме убедиха с пари. Знаеш какви гладни години бяха 96-97-а. Един ден ми звънят от Пайнер и ми казват, че са ми намерили три участия. Хонорарът за всяко беше по 120 лева. Много пари за тогава.

Със 100 парички, бате ли дебютирахте във фолка?
Да. Точно заради песни като 100 парички, бате не исках да пея чалга. Бях с едно червено сатенено панталонче на клипа. Добре, че никъде го няма това.
На 18-ия ми рожден ден отидох в офиса на Пайнер да почерпя. А те ми казаха, че трябва да правя албум. Съгласих се. Нямаше обаче кой да ми напише песни и стоях ей така. Ако исках да имам албум, трябваше сама да си направя мелодиите и текстовете. Седнах и станаха. Тогава хората чуха за Десислава, която пее Синя птица и името й се пише отделно. През 98-а излезе албумът ми Нямам проблеми. Сама се бях гримирала за обложката. После сложиха една друга. Плаках за нея.

 

продължи >>

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Три идеи за лятна почивка на...

Лятото предстои и повечето хора вече са планували, а...

Най-романтичните места в света

1. Крайбрежие на Амалфи, Италия От...

Няма коментари към тази новина !