TRON: Заветът с премиера този петък

17.12.2010 10:00 | Видян 3159 пъти

TRON: Заветът с премиера този петък

Миналата вечер в обновения дигитален Mtel IMAX гостите на гала премиерата на TRON: Заветът бяха сред първите в света, които се впуснаха в зашеметяващия свят на Мрежата. Преди прожекцията на филма беше представена играта Tron: Evolution в 3D режим, която се играеше със специални Tron периферни устройства предоставени от Razer. За първи път в България беше направена демонстрация и на иновативната технология “Augmented reality”.  Визуално революционна, тя дава възможност избрано отпечатано изображение чрез преместване пред обикновена уеб камера, да се превърне в контролер, който управлява движението на екрана. На предоставените от магазини Public компютри много от феновете на филма изследваха света на TRON единствено чрез... обикновен лист хартия с изображението на програмата -  воинКуора, пресъздадена във филма от прелестната Оливия Уайлд.

На българската гала на TRON: Заветът, както и на холивудската, сред зрителите бяха популярни публични личности като певците Елица Тодорова и Криско, Атанас Пенев, познат като Наско от БТР, актрисата Вили Марковска, водещия на „Здравей, България” Вито Саръиванов, водещия на „Стартер” по БГ Радио Симеон Колев и др.

Сред гостите имаше и много фенове на високотехнологичната продукция, спечелили покани. Всички останали почитатели на най-дългоочакваното 3D събитие в киносалоните тази година ще могат да гледат филма от този петък, 17 декември, когато е официалната му българска и световна премиера. Билетите за кината в цялата страна са вече в продажба.

ТRON: Заветът ще провокира сетивата на киноманиаците със зашеметяващи визуални ефекти, за които филма преди дни получи номинация за Оскар. Триизмерното приключение пренася зрителя в невиждан досега дигитален свят – Мрежата, създаден от гениалния разработчик на видео игри Кевин Флин (Джеф Бриджис), изчезнал безследно преди 21 години. Докато се опитва да открие баща си, синът му Сам Флин (Гарет Хедлънд) 27-годишен компютърен специалист, е въвлечен в свят на програми и гладиаторски видеоигри, където Кевин живее от 21 години. Рамо до рамо с приятелската програма - воин Куора (Оливия Уайлд), баща и син предприемат опасно пътуване през поразителната дигитална вселена, в която всеки се опитва да ги спре.

Филмът излиза в кината този петък, 17 декември, в Disney Digital 3D и IMAX 3D. Повече информация може да получите на www.tron3D.bg и www.facebook.com/TRON.bg.

 

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Ким Кардашиян разкри какво наистина я...

Ким Кардашиян разбива дългия списък с неща, които търси...

5-те най-успешни момчешки групи в света

1. Джонас Брадърс Jonas Brothers, момчешка група,...

Няма коментари към тази новина !