Гонки с футуристични машини ни покоряват в TRON: Заветът

12.11.2010 17:40 | Видян 2311 пъти

Гонки с футуристични машини ни покоряват в TRON: Заветът

Месец преди световната и българска премиера на TRON: Заветът от Disney пуснаха последния трейлър, в който феновете имат възможност да надникнат в сърцевината на филма – връзката между Сам и Кевин Флин. Вторият важен елемент, също представен в новото видео, са специалните ефекти и футуристичните превозни средства в TRON света.

Сред специалните машини, бясно препускащи в Мрежата, са хай-тек мотори, които се превръщат в емблематична част от митологията на TRON. Един от разработващите ги художници е Даниел Саймън – работил като дизайнер в Бугати. Той използва оригиналните скици на Сид Мийд, създател на автентичните TRON превозни средства от 1982. Саймън разказва, че във филма моторите образуват едно цяло с притежателя си.

 „Каската на водача се превръща в част от самия мотор и дава свобода на движение. Започвах дизайна на мотора от нулата, а в последствие от студио Digital Domain го превръщаха направо в анимация. Интересно е да наблюдаваш създаването на нещо толкова реалистично”, заключава Саймън.

От другите превозни средства TRON колите-бъгита имат две важни приложения – в Мрежата са изключително бързи, а в Периферията играят роля на истински офроуд машини.

По изрично настояване на режисьора Джоузеф Козински границата между реалността и CGI технологията е толкова малка, че човек трудно би познал кое е компютърен модел и кое не. Съществуват специфични сцени във филма където ще видим едновременно изцяло компютърно създадени елементи и напълно реално заснети кадри. За зрителя ще е истинско предизвикателство да забележи къде свършва компютърно създадения образ и физически заснетия кадър.

Паралелно с превозните средства, технологичните TRON елементи съществуват и в самите герои. Всеки от тях притежава специален диск, който е изключителен източник на сила и паметта на всяка една програма.
„Дискът е твоята идентичност и основно оръжие. Това е твоят паспорт в света на TRON, в него се съдържа цялата информация за това кой е притежателят му. Ако си „потребител” от реалния свят, чрез диска може да влизаш и излизаш от света на TRON” споделя режисьорът Джоузеф Козински.

TRON: Заветът е определян от критиците като технологично чудо в 3D формат. Филмът проследява историята на баща и син – Кевин и Сам Флин, които търсят връзката помежду си на фона на дигитална реалност, наречена Мрежата.

Единственият вариант за Сам да оцелее във враждебната среда е срещата с най-близкия му човек след почти 20 години.

Впечатляващи ефекти в комбинация с истинска човешка история превръщат заглавието в едно от най-очакваните за тази година.

Премиерата на филма е 17 декември 2010 г.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Бащата и братът на Ергенката Надежда...

Бащата на Надежда Вишева, която стана финалистка в...

Отиде си най-старата жена в Гърция,...

Най-възрастната жена в Гърция е починала на 119-годишна...

Няма коментари към тази новина !