Светла Иванова стана главен съдия по йога

06.12.2010 12:20 | Видян 5179 пъти

Светла Иванова стана главен съдия по йога

Наред с успешните си писателски изяви и музикалната кариера, поп певицата Светла Иванова се разписа и в още една област, която в никакъв случай обаче не й е чужда. През уикенда талантливата красавица бе поканена на Третия национален йога турнир, за купата на Веселин Лучански. Събитието се проведе в зала Триадица и бе осъществено със спомоществувателството на Столична община.

Организаторите спортен клуб „Скорпион” и Фондация „Йога” избраха за втора поредна година мероприятието им да премине под почетния патронаж на певицата и писателка Светла Иванова. Заради дългогодишните й занимания и завидни постижения в йогата тя бе и главен съдия на турнира. Светла избра да връчи купата на 18-годишната Таня Цекова от клуб „Скорпион”, която стана и абсолютна шампионка. От мъжете се изяви Иван Власов от Пловдив (клуб „Амрита”), който е и няколкократен световен и еропейски шампион. Участниците бяха от София, Пловдив, Кюстендил и Бургас.

Най-малките йогисти бяха на около 5-6 години от детска градина „Зорница” – Пловдив, а най-възрастната дама – Лазаринка Лазарова се оказа на 78 години. Тя също взе медал, защото бе ненадмината в своята категория - над 50 години. Малцина знаят, че България има много добри постижения на Световните първенства по йога. Ива Благоева например стана първа на миналогодишния турнир, първа на световното първенство преди две години и 3-та на тазгодишното европейско първенство, при това бременна в осмия месец.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Първият Ерген Виктор обяви Алек за...

Виктор Стоянов, който придоби огромна популярност у нас...

Сър Пол Маккартни е първият британски...

Пол Маккартни стана първият британски музикант...

Няма коментари към тази новина !