Как би звучала днес азбуката ни в детското букварче?

25.11.2010 15:20 | Видян 16720 пъти

Как би звучала днес азбуката ни в детското букварче?

Буквите от азбуката се учат, като се асоциират с интересни и лесно запомнящи се предмети, животни и явления. Агне, балон, вълк, гъбка, диня, елен и т.н. Всеки от нас е минал по този път и до ден днешен си спомня с умиление първите училищни дни.

Според писателя Ивайло Гогов, ако отворим най-популярната интернет търсачка и въведем някоя буква от азбуката, функцията ‘подсказване на търсенето’ показва, че приоритетите отдавна са се сменили.
Думите, които ‘подсказва’ търсачката, са подредени според най-честото им търсене.

Днес най-популярните думи по първата си буква са предимно банки, учреждения, телекомуникационни компании, образователни програми, сериали, интернет сайтове и справочна информация.

Дори да вземем десетте най-популярни думи по всяка буква от азбуката, картината почти не се изменя. Прави впечатление дори, че често се срещат и погрешно написани на кирилица вместо на латиница популярни заглавия сайтове.

Във време, когато децата много добре знаят какво е фейсбук, но не са виждали фенер, е нормално ‘цска’ да е по-популярна дума от ‘цигулка’. Какво да правим ли? Най-добре да се адаптираме, за да можем да разговаряме нормално с децата си.

 

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Истинският вярващ винаги уважава...

Той е мюсюлманин, който възстановява християнски...

Меги Димчева с премиера на Чудесата в...

„Чудесата в нас“ ще се случат на 6 юни, 19:00 ч., в...

Няма коментари към тази новина !