Четири дни до H.M.S.U. Drum'n'Jazz

17.11.2010 14:40 | Видян 2599 пъти

Четири дни до H.M.S.U. Drum'n'Jazz

На 20-ти ноември в столичния Партицентър 4КМ ще се състои Drum’n’Jazz 2010. Ежегодното музикално събитие се провежда за шести път и както винаги ще предложи на публиката авангардна музикална програма. Организаторите от H.M.S.U. ще зарадват музикалните любители с двама дългоочаквани чуждестранни гости – Netsky и Jazzsteppa – и още много свежи изненади.

За по-малко от година белгиецът Netsky успява да се изкачи начело в музикалните класации, записва издания за някои от най-големите лейбъли в дръм енд бейс индустрията и получава подкрепа от класици като Friction, Hype и Fabio. Броени месеци след първия си рилийс е номиниран от Drum&BassArena за „Най-добър навлизащ продуцент”.  Всичко това постига благодарение на уникалното си умение да съчетае раздвижени мелодии и свежи бийтове, подсилени с тежък бас и изчистен джънгъл звук.

Дъбстеп формацията JAZZSTEPPA се ражда през 2006 година в Берлин и започва своето експериментално пътешествие в музиката. Артистите имат зад гърба си редица участия на клубни събития и фестивали в Англия и цяла Европа. JAZZSTEPPA получават подкрепа от звезди като Giles Peterson, Hugh Stephens, Rob Da Bank, Scuba, N-Type и Joe Nice и са били на една сцена с Kode 9, Caspa, Skream, Benga, Dillinja, Congo Natty, Scuba, Mary Аnnе Hobbs, Mala, Rusko, Joker, Kromestar и 16Bit.

Освен специалните гости на сцената на 4КМ ще се изявят редица родни артисти. Бalkansky (познат още като Cooh) успя да се наложи на световната и родната музикална сцена като един от най-успелите български артисти в електронната музика. Авторският му албум „Кукер” превежда слушателите през многото пластове на електронната музика съчетани с елементи от българския фолклор и традиционни звуци, подплатени от виртуозните изпълнения на Теодосий Спасов.

Посетителите на Drum’n’Jazz ще се насладят и на изпълнението на група Оратница. Името им произлиза от стар народен обичай – ритуал за пречистване с огън, извършван на Сирни заговезни, когато се иска взаимна прошка, а стилът им е необикновен – смес от български фолклор с дръм енд бейс, дъбстеп и други електронни мотиви. Момчетата започват своето творчество като улични музиканти, но скоро се замислят по-мащабно върху творчеството си. През2010г. те печелят конкурса "Sofia Fusion Rally", което в последствие ги изстрелва към най-големите клубни сцени и фестивали в България. Оратница се промотира от "Fusion Embassy label BG", има над 50 изпълнения на живо и един собствен фестивал: "Ethno Fusion Fest".

EXo feat. Magdalena Petrovitch ще представят на публиката уникален дъбстеп сет, комбиниран с live изпълнение на виолончело.  За доброто настроение на публиката ще се погрижат също Tubifex (сред тях и Миленита, която взе участие в Drum’n’Jazz изданието през 2009 година), Kliment & Paf, Hyperqube, JamezBongg, KiNK и артистите от H.M.S.U.: Konspirator, Mocks, Targy и acidtrip.

Drum’n’Jazz атмосферата ще бъде подсилена с тематична декорация на залата. През ноември билетите са на цена от 20лв. и могат да бъдат закупени в магазините: 4:20 Shop (ул. Пиротска 61, София), Vision (бул. Мария Луиза 55, София), Dukan Meloman (ул. 6-ти Септември 7a, София), BreakPoint (ул. Гурко 72, София), BreakPoint (Мол "The Boulevard" Младост 1A, София), OnlineTrading (бул. Цар Борис III 93-95, София) и онлайн за останалата част от страната през мрежата на http://www.eventim.bg/ . Цената на входа на събитието е 25лв. Възрастовото ограничение е 18+.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Надал е най-големия ми съперник, той...

Световната тенис звезда Новак Джокович иска да играе...

Млада сензация в бокса дари $20М на...

Боксьорът Райън Гарсия дари 20 милиона долара на хората...

Няма коментари към тази новина !