Световният маестро по Аржентинско Танго Федерико Фарфаро в България

17.11.2010 09:40 | Видян 3324 пъти

Световният маестро по Аржентинско Танго Федерико Фарфаро в България

Oт 19 до 22 Ноември за радост на хилядите български почитатели на Танго в София,  за първи път в България ще гостува световноизвестната двойка маестрос  по аржентинско танго Федерико Фарфаро и Лиесил Бурк.
Проектът е по инициатива на TANGO & PEPPER STUDIO – организатор на първия международен Танго Маратон в България – BLACK SEA TANGO MARATHON HOLIDAY 2010.

Federico е роден в Буенос Айрес и произхожда от един от най-популярните танго родове. Участвал е в тематичните спектакли TangoKinesis, FracanapaTango Dance (Buenos Aires) с Gustavo Naveira & Giselle Anne, Tango x 2 и др. Дълго време си партнира с Eugenia Parilla – най-известната танцьорка на Аржентинско Танго сред жените.

Федерико и Лиесил са една от най-очарователните съвременни двойки, добре познати  както в Буенос Айрес, така и в Европа. Техният виртуозен стил е известен с динамичния танц и спираща дъха елегантност. Всяко изпълнение на Федерико и Лиесил притежава собствен магнетизъм и прониква дълбоко в човешката душа, като се докосва до най-фините й струни. Заедно създават най- голямото танго училище в Берлин, като техният стил печели веднага последователи от цял свят.

На 19 Ноември от 19:00 всички любители на страстния танц могат да се запознаят със стила на двойката, когато ще има отворен урок практика за всички нива в залата на ул. „Кракра” 15. Вечерта продължава с милонга - танго парти с музика на живо от 20:30 на същото място, като в пика на вечерта гостите ще имат възможност да се насладят на виртуозните изпълнения на танцьорите Федерико и Лиесил.
Танго прегръдката ще остане плътна още два дни, когато Федерико и Лиесил ще преподават 6 танго семинара за начинаещи и напреднали.

Презентация:

Родом от Австралия и Аржентина. Лиесил и Федерико споделят общо усещане за движение и танц в много вариации: класически балет, съвременен танц, йога, контакт импровизация, всичко с точка на кулминация : Аржентинско Танго.

Те търсят и развиват изтънченото усещане за музикалност, изследват детайлите на движението и се фокусират върху импровизацията и дълбоката връзка между партньорите в танца. Като учители, внасят яснота и знания, ценни съвети, релаксираща атмосфера, примесена с много забавление!

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Драго Симеонов с признание за...

Тази събота (21 септември) в „Животът по действителен...

Динамичен и напрегнат старт на...

В петък вечер (20 септември) от 20:00 ч. по bTV, на едно...

Няма коментари към тази новина !