Айдъли правят коцерт в училищен двор

14.10.2010 13:00 | Видян 4456 пъти

Айдъли правят коцерт в училищен двор

Математическата гимназия „Баба Тонка“ в Русе спечели концерт на Мюзик айдълите Маги, Нора и Тома, след оспорвана надпревара в кампанията на Екопак „Сложи Зелената точка! Събирай разделно!“.

Концертът ще се състои на 18 октомври (понеделник) в двора на училището, от 19.00 часа като поканени са всички жители на дунавския град. Учениците от математическата гимназия в Русе ще се радват и на още награди от Екопак България- тенис маса и бадминтон комплекти.

“Много сме щастливи, че точно нашето училище се пребори за първата награда. Учениците ни с голям ентусиазъм взеха участие в кампанията на Екопак и с нетърпение очакват концерта.“ каза г-н Кунчев по повод наградата.

Спечелилата гимназия се състезава с над 700 други учебни заведения в страната чрез регистрации на сайта на кампанията www.ecopack.bg/greenschool. Целта на инициативата беше да промени познанието, отношението и навиците за разделното събиране на отпадъци от опаковки, с което да ангажира изключително подрастващите, които лесно възприемат и прилагат тези знания практически.

Националната кампания „Сложи Зелената точка! Събирай разделно!“ е най- амбициозният по обхват и дейност проект до момента на „Екопак България“, с който организацията си поставя за цел да продължи да формира трайни навици в населението на 101-те общини, в които осъществява своята дейност. Специфичното в кампанията беше насочването на фокуса към отделния човек, с цел провокиране на  отговорно отношение и конкретни действия за опазване на околната среда и разумното използване и пестене на ресурси. За тази цел бяха разпространени над 1 000 000 информационни стикера и над 16 000 плаката за периода на кампанията.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Няма коментари към тази новина !