Графити фестивал ще разтърси НДК

21.09.2010 10:20 | Видян 4035 пъти

Графити фестивал ще разтърси НДК

Graffiti battle 2010, което е най-голямото национално графити състезание в България, се провежда всяка година от 2003 г. насам. През първите две издания на състезанието – през 2003 и 2004 г. – то се проведе в четири категории - Throw-up, Wild Style, Character и 3-D. От 2005 г. се провежда в обща категория, като предпочитание се дава на по-сложните стилове в графитите. Победители през годините са били SiGeM, SZC, SirGo, CBC, Pest, DAF Crew, Rastaи Fildy, GAC, Ekos One (Ниш, Сърбия), както и UNL Crew. До миналата година състезанието се подкрепяше от Кока-Кола и се провеждаше в рамките на Sprite Graffiti Fest. Тази година, поради икономическата криза, Кока-Кола реши да оттегли финансирането си за фестивала и традиционният партньор на феста – верига магазини “На тъмно” и Montana Colors, решиха да го подкрепят генерално, като през 2010 г. Graffiti battle 2010 ще се проведе в рамките на Montana Graffiti Fest 2010.

Дата, място и формат на състезанието

На 26 септември 2010 г. (неделя) около Паметника пред НДК в София ще се проведе за осми пореден път националното състезание “Graffiti battle 2010”. Във финала му ще участват 10 индивидуални райтъри/крюта от цялата страна, подбрани на конкурсен принцип.

Състезанието ще бъде в две категории:

1) Рисуване на цветна скица в рамките на 1 час (начало 10:00 ч. – край 11:00 ч.) на базата на дума, която ще бъде зададена преди началото на тази категория. Всяко крю ще трябва да определи един райтър, които да го представлява и да нарисува скица. Например, ако зададената дума е ‘Montana’, в рамките на 1 час тя трябва да бъде скицирана в графити стил. Тежестта на тази категория в общата оценка ще бъде 30%. Оценка и обявяване на резултатите – от 11:00 до 12:00 ч.

2) Рисуване на графит върху вертикална стена (12 кв. м) на база на предварително одобрена скица в рамките на предварителната квалификация – в рамките на 7 часа (начало 12:00 ч. – край 19:00 ч.). Тежестта на тази категория в общата оценка ще бъде 70%. Оценка и сумиране на резултатите от състезанието – от 19:00 до 20:00 ч.

Обявяването на победителите в състезанието и връчването на наградите им ще започне в 20:00 часа.
Журито на финалния кръг ще се състои от специални гости на Фестивала – райтъри от Румъния и Турция, представител на магазини „На Тъмно”, представител на „РАДАР”, както и представител на МONTANA Colors.

Награди

Победителят в Graffiti battle 2010 ще получи специалната награда на магазини “На тъмно” и Montana Colors. Освен специалната, ще бъдат дадени втора и трета награда на най-добре представилите се крюта или индивидуални райтъри в състезанието. Останалите 7 финалисти ще получат грамоти за участие във финала на Graffiti battle 2010 както и други предметни награди от партньорите на фестивала.

Условия за участие

За да участваш в предварителната квалификация за класиране на финала на Graffiti battle 2010, в периода 01 септември - 19 септември 2010 г. трябва да изпратиш по е-мейл следното:

1) Сканирана или снимана цветна скица на графита (върху лист А4), с който желаеш да участваш в състезанието (в .jpg, .pdf или .tif формат) на е-мейл: е2006е@abv.bg (с максимален обем на файла от 500 Kb). Темата на състезанието е “Графитите на светло”.

2) Една до две снимки на най-добрите графити, които си правил в периода 2008 - 2010 г. (в .jpg, .pdf или . tif формат) – пак с максимален обем на всяка от снимките до 500 Kb.

Моля, в основния текст на е-мейл-а напиши своето име (nickname/таг), тел. за връзка и/или е-мейл, който проверяваш редовно, за да бъдеш информиран, ако бъдеш класиран на финала на състезанието.

10 – те финалисти ще бъдат определени от експертно жури, състоящо се райтъри от Англия,Испания,Италия и представители на MONTANA Colors.Журито, което гласува за избирането на финалистите ще оценява единствено изпратените скици и снимки, без допълнителна информация за участниците.

Десетте класирани финалисти за “Graffiti battle 2010” ще бъдат уведомени за това по е-мейл и/или телефон в периода 20-21 септември 2010 г. Всички финалисти ще разполагат с пълен цветови набор от спрейове (12 бр.) и капачки (10 бр.). По време на състезанието ще се рисува с MTN94 (400 мл) на MontanaColors

Сцена

DJ MAD BEAR

ATILA + SHANO CREW

OGI23

FYELD

Q-CHECK

ELECTRIC DRAGON

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Огледало на войната в Темата на NOVA

Това е свят, който не познаваме. Далечно място, където...

Камелия Тодорова с Джо Кокър: Фотофакт

Камелия Тодорова с Джо Кокър: Фотофакт

Няма коментари към тази новина !