Близо 30 000 души посетиха SOLAR SUMMER FESTIVAL 2010

23.08.2010 16:00 | Видян 4812 пъти

Близо 30 000 души посетиха SOLAR SUMMER FESTIVAL 2010

Общо близо 30 000 фена на електронната музика се забавляваха на 6-те партита от тазгодишното издание на Solar Summer Festival 2010. В рамките на 20 дни, всеки уикенд в Cacao Beach и Bedroom Beach на Слънчев бряг гостуваха едни от най-големите имена от световната клубна сцена.

Фестивалът започна с техно величието Richie Hawtin, последван от J&B Summer Party с легендарния Fatboy Slim и от краля на мелодичния хаус Sandy Rivera.

Петък, 13-ти август, се оказа най-щастливият ден за над 10 000-на публика, събрала се да посрещне диджей № 1 на планетата Armin van Buuren. Самият той в туитър оцени събитието като едно от най-добрите му до сега, а българската публика обяви гостуването му за най-доброто парти на 2010.
Още по-категорични за тазгодишното издание на Solar се изказаха от ненадминатия тандем Mark Knight и Martin Ten Velden. И двамата обявиха гига си у нас като безспорно най-добрия за годината. За невероятното усещане говори достатъчно финалът сутринта. Нетипично за диджей, Martin Ten Velden се хвърли от сцената в публиката и феновете, носейки го на ръце, го върнаха отново на пулта.

Грандиозния финал миналия уикенд сложи всенародният любимец Victor Calderone. Той пристигна в Европа единствено за участието си на Solar, тъй като нюйоркската хаус легенда подготвя откриването на свой собствен клуб на 16-ти септември, който ще носи името District. Затова след по-малко от 24-часов престой у нас той отлетя за Ню Йорк, където на следващия ден пускаше в Pacha. Дългият полет и натоварената програма не му попречиха отново да демонстрира любовта си към българската публика. С близо 6-часов сет той постави рекорда за продължителност за това лято на Solar. Така задължителното посрещане на изгрева на черноморския бряг се превърна в негова запазена марка. С енергична селекция, умело прелитаща през различни стилове и многохилядна публика, партито на Victor Calderone бе логичния завършек на най-успешния сезон от поредицата мега събития на българското Черноморие Solar Summer Festival.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Драго Симеонов с признание за...

Тази събота (21 септември) в „Животът по действителен...

Динамичен и напрегнат старт на...

В петък вечер (20 септември) от 20:00 ч. по bTV, на едно...

Няма коментари към тази новина !