Поли Паскова пее на президенти във Франция

24.03.2008 10:46 | Видян 5948 пъти

Поли Паскова пее на президенти във Франция

След като стана певица на годината в раздела за български фолклор на наградите на телевизия Планета, Поли Паскова получи и международно признание. Заедно с танцовия си състав тя е поканена на грандиозно българо-френско събитие във Франция по случай 24 май.
В два поредни дни най-високата ни изпълнителка ще представи красотата на народната ни музика във френския град Лион. Първият ден тя ще пее на открито в живописна местност край града, а втората вечер ще е доста по-официална - в зала пред многобройна публика. На концертите на Поли Паскова са поканени много български и френски кметове, които ще обменят опит и ще разглеждат проекти по взаимно сътрудничество. Ще присъстват и френски индустриалци, които искат да инвестират в нашата страна. Потвърдили са присъствието си и президентите на няколко региона във Франция, посланици, държавници и влиятелни фигури както от френския обществено-политически живот, така и от българския.
Съборът се организира от Асоциацията на българите във Франция. Тази година за първи път са решили да поканят професионален изпълнител, като досега са участвали единствено самодейни състави. Рециталът на Поли Паскова ще бъде подгрят от двама млади певци от българската “Евровизия”. Организаторите са обещали да покажат туристическите забележителности на фолклорната прима на “Пайнер”, а самата тя очаква с нетърпение срещите си с феновете във Франция.
Поли Паскова спечели наградата Певица на годината в категорията за фолклор на церемонията по връчването на 6-тите годишни музикални награди на телевизия "Планета". "След като родих третия си син Никола, смятах, че нищо не е в състояние да ме накара да се почувствам така щастлива. Но сега когато чух името си, дъхът ми спря. Което означава, че силно съм се развълнувала и може би са ми необходими броени минути да асимилирам, че това е поредният ми щастлив момент в моя живот! Благодаря ти, Господи", сподели звездата.
Поли Паскова не пропусна да благодари на почитателите на българската народна музика, както и на продуцентите си Мария и Митко Димитрови от фирма "Пайнер" затова, че в тези тежки за културата времена дръзнаха да създадат фолклорна телевизия.

автор: СЛАВА

Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Сидни: Най-зеленият и най-чистият...

Всеки си представя операта в Сидни, когато стане дума за...

BMW M2 от 2025 г. е още по-могъщо с...

Подобно на по-големите си братя и сестри M3 седан и M4...

Няма коментари към тази новина !