Емилия окраде Гуна Иванова

07.04.2010 15:20 | Видян 10368 пъти | Гласували 1

Емилия окраде Гуна Иванова

Нов скандал с открадната авторска песен се разрази тези дни. Изпълнителката на македонски фолклор Гуна Иванова намекна в свое телевизионно участие, че фолкаджийката Емилия е взела нейна песен без да я попита, пише в. "Монитор".

Ябълката на раздора е записаната от Гуна още през 1998 г. и е песен под името Чужбина чужда. Парчето е на авторския тандем Любомир Пеевски и Кирил Иванов.
В своя защита Емилия твърди, че почитателка й е подарила песента.
От компанията Diapason Records, които издават Гуна Иванова, обясняват, че песента фигурира в три албума.
Изпълнителката притежава декларации, подписани от двамата автори, които дават право само и единствено на нея да изпълнява и издава песента чрез своите продуценти.
"Монитор" потърси двете страни по казуса. "Това, което е ясно, е, че имаме всички основания да заведем иск и срещу фирма Payner, и срещу певицата Емилия заради издаването на тази авторска песен. Отделно можем да предявим претенции и към хората, които са се подписали като автори на музиката, текста и аранжимента на песента, изпята от Емилия. Такива плагиатства бяха типични за България преди години, но мисля, че в днешно време, когато вече сме и членове на ЕС, не бива да се допускат подобни злоупотреби", каза Ненчо Касъмов ­ собственик на музикална и продуцентска компания Diapason Records.

Емилия отговори: "Може би е станало едно недоразумение. Нейните автори твърдят, че е тяхна песента, моите автори твърдят друго. Не съм запозната с творчеството на Гуна Иванова, но нямам нищо против нея. В цялата история някой лъже и ще се докаже кой е прав. Аз нямам полза да изтъквам, че песента е моя. Ако има грешка, авторите ще си носят отговорността. Това не е песента на живота ми".

 

 

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Йоана от Фермата загуби дете при...

Йоана Георгиева, позната на редовия зрител като една от...

Рейчъл Блум стана майка

Актрисата Рейчъл Блум гушна първата си рожба. Самата тя...

Няма коментари към тази новина !