Почти 200 филма на София Филм Фест

26.01.2010 18:00 | Видян 4155 пъти

Почти 200 филма на София Филм Фест

За 14-та година СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ (Sofia International Film Festival) ще събере филми, гости, звезди, журналисти и почитатели на доброто кино в София. Най-мащабното международно киносъбитие в България отново ще заяви присъствието си като един от значимите фестивали в Югоизточна Европа, влязъл в класацията на 50-те топ фестивала според сп. „Варайъти”, който достойно представя страната ни по целия свят. Започнал като тематичен мюзик фест, преминавал успешно през 13-те си издания, София Филм Фест е безспорно Киномаратонът на годината – събитие със сериозни заявки за най-взискателната публика, защото представя актуалните тенденции в световното кино и най-новото от българското и регионалното кино пред света.

Фестивалът се организира от Арт Фест под патронажа на Столичната община, в партньорство с Министерството на културата и  Националния филмов център,  Националния дворец на културата и Българската национална телевизия, с подкрепата на програмите МЕДИА и МЕДИА Интернешънъл на Европейската комисия,  национални и чуждестранни културни институти и спонсори.

14-ият София Филм Фест ще се състои от 5 до 14 март 2010 в София  с допълнителна програма от 15 до 21 март в София.
За първи път освен традиционните издания в Бургас и Пловдив, фестивалът ще посети още над 10 града, сред които Благоевград, Стара Загора, Русе, Сливен, Габрово, Хасково, Кърджали, Ловеч и други.
Програмата ще съдържа около 100 игрални, 30 документални и над 50 късометражни филма.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Разводът с Брад Пит съсипал здравето...

Близки на Анджелина Джоли се притесняват за...

Живият Нострадамус плаши с нова пандемия

Екстрасенс, известен като „Живият Нострадамус“,...

Няма коментари към тази новина !