Нов дует - Миро и Маги

26.11.2009 16:00 | Видян 7754 пъти

Нов дует - Миро и Маги

Само дни преди премиерата на дебютния си албум, Маги Джанаварова, третият български Мюзик Айдъл, снима ново видео. Голямата изненада е, че парчето, което ще бъде втори сингъл от предстоящия албум на младата звезда, е с участието на Миро, съобщи yellow.bg.

Песента на Маги и Миро се казва "Светът е мой" и ще влезе в предстоящите албуми и на двамата. Композицията е дело на скандинавските саунд дизайнери Уил Симс, Хайки Лиматайнен и Нале Алштед, автори от Universal Music Publishing, световна структура за таланти в областта на композирането и създаването на песни.

Песента е нова и е написана специално за победителката от Мюзик Айдъл тази година. След като изгледаха всички нейни изпълнения по време на предаването и харесаха много спецификата на пеене на Маги, вече доста популярните в цяла Европа музикални продуценти, предложиха тази песен като най-подходяща за нейния вокален потенциал. „Светът е мой” е изключително позитивно поп парче. Текстът е написан от самите Миро и Маги.
Записите са осъществени в две студиа – вокалите в студио Trinity, а инструменталите и смесването - в Monte Music. Парчето е мастерирано в Щатите от Грами-носителя Брайън Гарднър.
В песента като гост музиканти се изявяват Боян Ковачев на китара и Бисер Иванов на китара и един рядко срещан инструмент – саз, ирански струнен инструмент, чието звучене много прилича на микс между бузуки и цитра. Част от беквокалите са записани от Ели Раданова.

За първия ден от снимките на клипа на "Светът е мой" режисьорът Александър Моллов избра сцената на Rainbow Plaza.
Там беше пресъздадена обстановката на голям и бляскав поп концерт – с много светлини, диско топки и танцьори. За стайлинга на всички във видеото се погрижи Мина Кайе. Поради съдбовното струпване на таланти, чиито имена започват с буквата М в продукцията – Маги, Миро, Мой, Мина, Моллов, Маргарита и М Dance – за артистите специално бяха изработени сребърни медальони с буквата. 

По време на снимките в абсолютен синхрон с многото смях, енергия, емоции и бясни танци Маги няколко пъти си счупи токовете на обувките, а пък Миро скъса чифт кожени панталони.

"Най-хубавото на песента е това, че по един много приятен според мен начин в нея се вляха нашите индивидуалности и начин на пеене." - споделя Маги - "Аз вкарах аренби елементи, а опитът на Миро много ми помогна да развия моята част на изпяването и да намеря най-добрата посока на вокала. Надявам се, че и за него е било интересно и провокиращо да работи с мен. В песента почти през цялото време пеем заедно, гласовете ни се допълват много интересно, надявам се, че и публиката ще хареса комбинацията от вокалите ни."

"Вирджиния Рекърдс имаха вече готовата песен за Маги." - разказва Миро - "В момента, в който я чух нямаше друг възможен отговор освен категорично ДА. Музиката веднага ми влезе под кожата. За мен беше вдъхновение да работя с Маги, защото я харесвам като артист и защото мисля, че вирусът на таланта, който тя носи може да послужи като стимул за много други артисти. "Светът е мой" е може би поглед в бъдещето за кариерата й. Радвам се, че съм част от нейните първи звездни моменти и й пожелавам да изживее по възможно най-свободния и вдъхновяващ начин живота си под блясъка на прожекторите."

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Настимир зад фикуса: Фото на деня

Настимир зад фикуса: Фото на деня

Райна съблазнява от Ямайка

Фолкпевицата Райна отново пътешества по света. Този път...

Няма коментари към тази новина !