Министър Найденов пее по-добре от Володя Стоянов

14.11.2009 09:00 | Видян 5540 пъти

Министър Найденов пее по-добре от Володя Стоянов

Най-работният министър на Бойко Борисов – земеделският шеф Мирослав Найденов, е и душата на кабинета. Ако правителството си прави коледен купон, няма нужда да викат певец или диджей. Ще спестят разхода на хазната. Понеже Найденов пее македонски песни по-добре от самия Володя Стоянов.

Докторът по ветеринарна медицина, макар и швейцарски възпитаник, взема акъла на всички, които чуят как изпълнява златните народни хитове. Комитските песни са му слабост и влага цялата си душа в тях, разказват очевидци.

Като студент си изкарвал хляба като певец по заведенията. В събота и неделя пеел по сватби и кръщенета: “Никога обаче няма да забравя, отиваме да извеждаме една булка. Както повелява традицията, ние, музикантите идваме с младоженеца. Знаете, трябва да се избута вратата, да се дадат пари. Още като се запътихме обаче, усетихме, че има някакво напрежение, явно работата насила става. Стигнахме, а ние си пеем репертоара. Дойде ред на песента Полегнала е  Гергана. Запяваме и в този момент, с гръм и трясък отвътре излиза  бащата на булката, един юнак, и като ни подбра. Псувни, викове, разхвърчаха се тъпани и гайди. Ние се разбягахме. Накрая се оказа, че името на булката било Гергана, а ние пеем, че Гергана си няма ,,миличка майка и татко”.

Опитът, натрупан като певец, много помага на министъра в политиката. Той умее да скъсява дистанцията и да омайва събеседниците, дори да са изгладнели зърнопроизводители или наплашени тютюнджии, като използва различни артистични хватки. Всъщност, и борческите не са му чужди, понеже като малък е тренирал традиционния за България спорт.

Найденов бил вдъхновен от една случайна среща. Край родното му село снимал легендарният Гойко Митич. Човекът, на когото Хиподил посвети песента Бате, Гойко е веднъж, и до днес е идол на поколения момчета заради култовата си роля в прочутия сериал за Винету. Децата от 70-те и 80-те години се късаха от игри, в които се правеха на синовете на Великата мечка или на бледолики. Към онези романтични времена се връща и Найденов, който имал щастието не само да се запознае, но дори да се снима с великия Митич. Двамата нямало как да не се сприятелят заради любовта си към животните. Изпълнителят на Винету е известен, освен като Шварценегер на Източния блок, но и като най-добрият актьор - ездач в света.

“Поне в Източна Европа той беше номер едно, след него бях аз”, разказва в спомените си българската уестърн легенда Джоко Росич.  

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

12 години смятали женски хипопотам за...

Женски хипопотам в зоопарка в Осака, Япония, е смятан за...

Венеция започва да събира такса за...

Венеция ще започне да събира такса за еднодневни...

Няма коментари към тази новина !