Има достатъчно доказателства срещу Цеца Величкович

03.11.2009 12:45 | Видян 8590 пъти

Има достатъчно доказателства срещу Цеца Величкович

В Окръжната прокуратура в Белград смятат, че имат достатъчно доказателства за повдигане на обвинение срещу 37-годишната фолкзвезда Цеца Величкович-Ражнатович, информира БГНЕС.

Срещу нея ще бъде повдигнато обвинение за незаконна продажба на футболисти от Обилич. Прокуратурата в Белград в момента очаква документацията от гръцкия отбор Арис за продажбата на Мирослав Савич. След като бъдат получени документите от там, следствието може да приключи работата си, съобщиха от прокуратурата в Белград.
Българските власти предадоха цялата документация, свързана с нелегалната продажба на футболисти от страна на сръбската фолкзвезда Светлана Величкович, по-известна като Цеца Величкович преди около два месеца. Документите се отнясят предимно за трансферите на фуболисти в Литекс. Документи за извършените престъпления от страна на съпругата на убития преди девет години сръбски военнопрестъпник Желко Ражнатович - Аркан са изпратени и от футболните отбори от Турция и Франция. От един от документите става ясно, че само от продажбата на футболиста Никола Лазетич на турския Фенербахче Цеца Величкович е присвоила незаконно 5 млн. германски марки - 2.5 млн. евро. В съда е пристигнала и пълната документиция за продажбата на футболиста Иван Вукоманович на френския отбор Бордо. Според разследващите при този трансфер Цеца Величкович е спечелила абсолютно незаконно над 1.5 млн.евро. Разследването срещу Цеца Величкович започна по време на операцията "Сабя" през март 2003 година, веднага след убийството на сръбския премиер Зоран Джинджич. Тогава Цеца Величкович остана в следствения арест два месеца. Тогава стартира и разследването за незаконното присвояване на 22.5 млн. герамнски марки и 480 000 долара при продажбата на 15 футболисти от Обилич в чужбина, включително и в България. Парите са прехвърляни и по сметки на нейната сестра Лидия Величкович. Фолкзвездата бе женена за Желко Ражнатович, по-известен като Аркан, който се смяташе за един от най-големите военнопрестъпниците на територията на бивша Югославия. Той бе убит в Белград в началото на 2000-та година.

 

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Ингеборг Бахман - пътуване в...

Филмът на Маргарете фон Трота - Ингеборг Бахман -...

Кейт Мидълтън е благодарна за...

Кейт Мидълтън е "особено благодарна" за "дискретния"...

Няма коментари към тази новина !