Полицаи ще пазят Стефан Рядков и Мария Статулова в „Сълза и смях”

16.10.2009 14:45 | Видян 6603 пъти

Полицаи ще пазят Стефан Рядков и Мария Статулова в „Сълза и смях”

Тази седмица ръководството на столичния театър „Сълза и смях” взе решение полиция да охранява всички представления на формация „Мелпомена”. Намесата на органите на реда се наложи след като миналия уикенд група младежи нахлули в залата на театъра по време на комедията „Вражалец” (с участието на: Любо Нейков, Димитър Рачков, Асен Блатечки, Светлана Бонин и Деси Бакърджиева). Въпреки забраната и увещанията на служители на Драматичния театър, че залата е препълнена и че не трябва да бъде смущавана играта на актьорите, напористите почитатели влезли и изгледали представлението.

Постановките на театрална формация „Мелпомена” са едни от най-любимите и предпочитаните от софийската публика. През ноември трупата ще навърши 11 години от създаването си. Основател на един от първите частни театри у нас е големият режисьор Георги Стоилов, след неговата смърт през 2007-ма, театърът е се ръководи от сина му - Светлин Стоилов.

Следващите представления на актьорите от „Мелпомена” ще бъдат на 21 октомври на 30 ноември, отново на сцената на Нов драматичен театър. Билетите за комедията „Благородният испанец”, която ще бъде показана в края на месец ноември, са изкупени само за три дни след старта на продажбите.

„В условията на криза постановките на „Мелпомена” са едни от малкото, които биват продадени целите и то в рамките на няколко дни”, споделя гордо директорът на театъра - Светлин Стоилов, когото зрителите могат да видят в главната роля в „Благородният испанец”. Режисьор на комедията на Съмърсет Моъм е Велко Кънев. Елена Петрова пък се превъплъщава в образа на красивата Марион - английска вдовица, събираща тен по плажовете на Испания. Постановката е лека и неангажираща семейна комедия, която поставя на преден план вечните теми за ревността и любовта. Освен Елена Петрова и Светлин Стоилов, в спектакъла участват Стефан Рядков, Мария Статулова, Мирослав Косев, Димитър Рачков, Жанина Дончева и Светлана Бонин.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Cinelibri 2021 с 21 атрактивни филма...

Седмото издание на единствения по рода си...

Майкъл Майърс се завръща с Хелоуин убива

Краят е само началото! На 15 октомври в Хелоуин убива...

Няма коментари към тази новина !

*}