Snoop Dogg става творчески директор на PRIORITY RECORDS

14.09.2009 12:20 | Видян 3611 пъти

Snoop Dogg става творчески директор на PRIORITY RECORDS

EMI Music привлече иконичната супер звезда Snoop Dogg на новата позиция Творчески директор на своя знаменателен лейбъл Priority Records, където той ще може да приложи отново своите уникални творчески и бизнес умения, които го направиха една от най-успешните хип хоп звезди и помогнаха да наложи уест коуст рапа като музикален жанр, доставяйки на феновете екзалтираща и страхотна музика.

Snoop Dogg също така ще издаде и собствения си нов студиен албум за Priority, а EMI ще го достави на феновете по целия свят. В България албумът ще бъде издаден от Анимато Мюзик!

Snoop Dogg, истинска световна супер звезда, с продажби от над 30 милиона копия албуми по целия свят, обичана персона както от телевизията, така и от киното, ще издаде "Malice N Wonderland," своя десети студиен албум през декември. В "Malice N Wonderland" като продукция и смесване ще се включат The Dream, Christopher 'Tricky' Stewart, Dr. Dre, Pharrell, Danja, Nottz. В албума като изпълнители ще участват Soulja Boy, Lil Jon, R. Kelly, The Dream, Brandy и Jazmine Sullivan.

С позицията му на Творчески директор на Priority, лейбълът ще налага уест коуст рапа като влиятелна музикална сила, а Snoop ще вложи енергията си към завета на Priority и ще концентрира максимални усилия за нови дигитални и други различни възможности за налагане на бранда на лейбъла. Той също така ще бъде и изпълнителен продуцент за нова серия премиери на Priority, които се планират за следващата година и в чест на 25-годишнината на лейбъла. Жанроутвърждаващият каталог на Priority съдържа класики на артисти като Snoop, Eazy-E от N.W.A, Master P, Ice Cube, Westside Connection, EPMD и много други.

Ted Chung, отдавнашен твoрчески съмишленик на Snoop и мениджър от Stampede Management, ще стане новият стратег за развитие на марката в Priority. "Успехът на Snoop е резултат от неговото постоянно развитие и творчески потенциал, който задава стандарти"' - казва Chung.  "EMI улавят вълната и ще приложат тази формула за успех в своята стратегия."

"Свежият старт с EMI е велико усещане. Това е ново партньорство, нов Priority Records и нов Snoop Dogg: Творческият директор... Шефчето... Кръстникът" - казва Snoop. "Бизнес моделът, който сме развили, ще извади музикалното наследство от групи като N.W.A. на предни позиции. И определено трябва да се готвите за новия ми албум! "Malice N Wonderland" идва през декември и ще смаже всичко - това ще е най-яката доза Snoop Dogg до момента!"

"Светът познава и обича Snoop като уникален и безспорно влиятелен артист. Инстинктивното му разбиране на градската музикална сцена и умението му да комуникира с публиката са причините да успее да изгради успешна музикална кариера" - казва Nick Gatfield, Президент, New Music for EMI Music in North America, UK & Ireland. 

"Мисията на EMI е напълно да разбира музиката и да доставя музика на феновете по целия свят, за нас Snoop е творчески талант със собствена фен база и велика музика, освен това задава и стандарти в шоубизнеса. Ние заедно с милиони фенове по света сме в нетърпеливо очакване на новия му албум, както и на останалите вълнуващи проекти, които ще ръководи в Priority."

"Snoop винаги е бил огромна сила в рапа и има голямо влияние върху ърбан жанровете въобще" - казва Leonard Brooks, Старши Вице-Президент на Urban A&R for EMI Music за Щатите. 

"Освен че е уникален артист с уникален глас, Snoop е истински майстор в създаването на вкус, в задаването на стандарти по стил и световен посланик на хип хопа. Горди и щастливи сме от факта, че ще издадем следващия му албум, както и че Snoop в качеството му на Творчески директор на Priority Records ще представи наново някои от основополагащите рап записи и те ще стигнат до нови фенове."

"Радваме се, че ще имаме толкова талантлив артист, ърбан и музикална легенда като Snoop в Priority.  Нямаме тръпение да работим заедно, за да покажем музиката на този легендарен лейбъл на ново поколение фенове" - казва Bill Gagnon, Старши Вице-Президент и Генерален мениджър на дивизия Каталог на EMI Music Северна Америка. "Snoop е човек с идеалната културна и музикална визия за нашия екип и то в момент, когато празнуваме 25-годишнината си и гледаме напред към бъдещето."

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Сериалът Тревожност с награда...

Дни преди официалната му телевизионна премиера – на 29...

Почина легендарната британска актриса...

На 89 години почина една от гранддамите на британското...

Няма коментари към тази новина !