Най-накрая разкриха самоличността на Джак Изкормвача, имал връзка с масоните

12.10.2024 07:30 | Видян 1265 пъти

Най-накрая разкриха самоличността на Джак Изкормвача, имал връзка с масоните

Изследователят Ръсел Едуардс потвърди причината, поради която скандалният сериен убиец е осакатявал жертвите си

Това е лицето на най-скандалния сериен убиец в света според автор, който изучава случая Джак Изкормвача от близо 30 години, пише express.co.uk.

Изследователят на Изкормвача Ръсел Едуардс е използвал нова технология за ремоделиране на лицето, за да създаде това CGI черно-бяло изображение на това как убиецът би изглеждал по това време.

След като г-н Едуардс използва ДНК доказателства от шала на една от жертвите си, за да „докаже“, че Джак Изкормвача всъщност е Арън Космински, еврейски имигрант от Полша, който е един от ключовите заподозрени по време на ужасяващите убийства в Уайтчапъл.

Сега, във втора книга по случая, г-н Едуардс твърди не само, че окончателно е идентифицирал Изкормвача, но и причината, поради която е осакатявал жертвите си по такъв начин и как е избягвал правосъдието.

Джак Изкормвача заклал и убил най-малко пет жени в района на Уайтчапъл в източен Лондон само за период от четири месеца от август до ноември 1888 г.

Три жертви са с отстранени вътрешни органи, което води до теория, че убиецът е имал някакви анатомични или хирургични умения.

Полицията всъщност разследва бруталните убийства на 11 жени, главно проститутки, от април 1888 г. до февруари 1891 г., известни като убийствата в Уайтчапъл.

Широко прието е, че третото до седмото от тях, известни като Каноничните убийства, определено са били извършени от Изкормвача.

Мери Ан Никълс, Ани Чапман, Елизабет Страйд, Катрин Едоус и Мери Джейн Кели са убити в продължение на девет седмици от август до ноември 1888 г.

Всички те били с порезни гърла, следсмъртни наранявания, включително на вагината, а части от тялото на Чапман, Едоус и Кели са прибрани. И така, как г-н Едуардс "потвърди" Космински като Изкормвача?

Полицай Уоткинс е този, който открил силно осакатения труп на четвъртата жертва на Изкормвача Катрин Едоус на 30 септември 1888 г. на тротоар на площад Митър.

Главата й била почти отсечена, а носът й разрязан. Тя е втората му жертва в същата нощ. Копринен шал, който носила, е целият в кръв.

Близо 120 години по-късно през 2007 г. г-н Едуардс, бизнесмен от северен Лондон, намира предполагаемия шал на търг в Бъри Сейнт Едмъндс, Съфолк.

Любопитен, но скептичен, той го купува в удивително запазено състояние с петна от кръв и дори сперма по дрехата.

По-късно е установено, че когато тялото й е било откарано в моргата, действащият полицейски сержант Амос Симпсън го е взел като малко зловещ "подарък" за съпругата си Джейн.

Въпреки че никога не го е носила, той остава в семейството от поколения и е продаден на търг от пра-пра-племенника на сержант Симпсън Дейвид Мелвил-Хейс.

Г-н Едуардс е изненадан, че толкова богато украсен копринен шал, украсен с цветя, би бил на г-жа Едоус, тъй като тя била бедна пияница.

Въпреки това дизайнът и използваните багрила изглеждали като тези от времето, произведени в Санкт Петербург. Това накарало г-н Едуардс да се замисли дали това всъщност не е било притежание на заподозрения за Изкормвача Космински, който произхожда от Руската империя.

Възможно ли е да го е оставил на местопрестъплението, чудил се той. Така започва дълга поредица от ДНК тестове на предполагаемите петна от кръв и сперма с помощта на далечни роднини на жертвата и заподозрения.

Забележително е, че има положително съвпадение за петна от кръв и неназован пряк потомък на г-жа Едоус.

Искането за ексхумация на тялото на Космински е отхвърлено, но ДНК, намерена в петната от сперма, също съвпадала с един от потомците на сестрата на Космински.

Това, казва г-н Едуардс, е убедително доказателство за самоличността на Джак Изкормвача - случай, който остава неразрешен от 1888 г.

Космински е роден на 11 септември 1865 г., което го прави на 22 и 23 години по време на убийствата. Той израства в Клодава, близо до Варшава, като най-малкото от седем деца, баща му умира, когато той е едва на осем години.

Майка му се омъжва повторно и записите показват, че той може да е бил сексуално малтретиран от втория си баща. През 1882 г., шест години преди убийствата, семейството бяга в Ийст Енд на Лондон, за да избяга от антисемитизма, който се разпространява в Източна Европа след смъртта на цар Александър II година по-рано.

По време на разследването на убийствата д-р Робърт Андерсън, ръководител на отдела за криминални разследвания в Лондон, посочва Космински като ключов заподозрян като убиец.

Предишни поверителни полицейски доклади, които са публикувани през 1894 г. като Меморандумът на Macnaghten, записали, че детективите смятат, че той изпитвал „голяма омраза към жените, особено към класата на проститутките, и има силни склонности към убийство“.

Но дори тогава политическата коректност ги караше да не са склонни да обвиняват евреин, поради потенциалните последици от антисемитизма.

Тъй като досега не са открити известни снимки на Космински, г-н Едуардс се свързал с неговите потомци, за да получи възможно най-много исторически семейни портрети, за да ги въведе в сложна компютърна програма, която е създала негово подобие въз основа на външния вид на близки роднини.

Новото изображение показва млад мъж с къса коса, високи скули и пронизващ поглед.

Допълнителни изследвания на г-н Едуардс оттогава разкриват как според него серийният убиец е избегнал правосъдието поради участието на брат му в масонството и дори защо са извършени осакатяванията.

През февруари 2023 г. той получи няколко снимки, включително една от 15 мъже, всички с мустаци и облечени в костюми с горна дреха. Те бяха разкрити, че са членове на ложата на Израел, орден на масонството, създаден за еврейски имигранти във Великобритания.

Един от тях е най-големият брат на Космински, Исак, който бил богат шивач. Мести се в Лондон през 1870 г. и променя фамилното си име на Ейбрахамс. Забележително е, че в древен масонски кодекс "майсторът зидар", наречен Хирам Абиф, е убит от трима убийци, известни като "Juwes", защото отказва да издаде тайните си.

Баснята води до създаването на три масонски кръвни клетви, даващи описания на осакатявания, като прерязване на гърла, отстраняване на езици и "Че лявата ми гърда е разкъсана и сърцето и жизнените ми органи са взети."

Г-н Едуардс е убеден, че Изкормвача не е бил случаен осакатител, а е изпълнявал тези масонски инструкции.

Той също така вярва, че масонските връзки на брат му вероятно са били това, което е попречило на ареста на по-малкия му брат, за да се избегнат ударите срещу евреите.

Още по-тревожно е, че Изкормвача е оставил друга следа на мястото на убийството на Едоус. Наблизо била надраскана с тебешир мистериозната фраза:

„Ювеите (Йубелите, убийците на Хирам Абиф) са хората, които няма да бъдат обвинявани за нищо.“

С думата Juwes - Ювеи, Йубели, изписана по същия масонски начин.

Космински никога не е арестуван и през 1890 г., след като претърпява предполагаем шизофреничен срив, при който заплашва сестра си с нож, той се предава в лудницата Colney Hatch в Северен Лондон.

Той почива 28 години по-късно в лудницата Лийвсден, Хартфордшир.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Синелибри продължава с ново...

Десетото издание на Синелибри прегръща инициативата...

Световен и европейски шампион по...

Два дни преди да навърши 40 години Иво Ангелов...

Няма коментари към тази новина !