Банка закри сметката на Джесика Алвес заради нейния OnlyFans акаунт

18.08.2024 08:30 | Видян 1321 пъти

Банка закри сметката на Джесика Алвес заради нейния OnlyFans акаунт

Моделът Джесика Алвес се нахвърли срещу банката Barclays за закриване на сметката й, „защото има страница OnlyFans“, пише Daily Mail.

Телевизионната личност се регистрира в сайта за абонаменти X-rated през 2021 г., година след като се появи като трансджендър, и използва страницата, за да споделя пикантни изображения и да говори с фенове.

И все пак миналата седмица Джесика получи писмо от Barclays, което я информира, че банковата й сметка е затворена „в съответствие с неотдавнашна проверка“.

С писмото, в което се посочва, че не могат да предложат повече информация за затварянето, Джесика посети клон в Лондон и проведе „неприятен“ разговор с банков мениджър.

Джесика каза пред MailOnline: „Банкирах с Barclays от 22 години и ми казаха, че вече не мога да банкирам с тях, защото ме смятат за секс работник. Обясних, че не съм и че приходите ми идват от моите имоти под наем, телевизионни предавания и рекламни марки.

Тя настоя: „My OnlyFans е чисто фен страница, където феновете имат директен достъп до мен. Има някои чувствени изображения в стил Page 3, но няма сексуални актове или порнография.

Говорител на Barclays каза на MailOnline: „Без разрешението на нашия клиент не можем да коментираме този конкретен акаунт.

„Ние ще закрием акаунта на клиент само след внимателно обмисляне и в съответствие с правилата и условията на нашите продукти, включително когато смятаме, че запазването на акаунта отворен може да ни накара да нарушим закони или разпоредби, някои от които са за предотвратяване на финансови престъпления.

„Ние не приемаме това решение с лека ръка, разбирайки трудностите, които може да причини оттеглянето на банкови услуги.“

Твърдението на Джесика идва, след като активисти критикуваха банките, че „водят“ война срещу индустрията за възрастни във Великобритания, като закриват и замразяват сметките на секс работници и топ ескорти.

Финансовите фирми бяха предупредени, че могат да направят секс работниците по-уязвими от финансова експлоатация, като им отказват достъп до банкови услуги.

Това идва, след като проблемът с дебанкирането беше поставен в общественото внимание от Найджъл Фараж, след като политикът затвори сметката си от частната банка Coutts.

Смята се обаче, че проблемът засяга и хиляди обикновени хора и бизнес, включително индустрията за възрастни, в която повече от 72 000 души правят пари чрез продажба на сексуални услуги.

По-голямата част от хората в тази индустрия са жени, една от които стартира петиция, изискваща депутатите да им осигурят достъп до банкови услуги. Оттогава е събрал 11 000 подписа.

Секс работата и поддържането на публични домове е незаконно в Англия и Уелс, въпреки че продажбата и купуването на сексуални услуги сама по себе си не е против закона.

Хората, които работят в секс индустрията, трябва да плащат данък върху приходите си, вътрешни хора от HMRC казват, че не може да бъде сигурно колко възрастни работници всъщност правят това, тъй като те обикновено подават документи под код, който се използва от редица различни индустрии.

Съюзът на секс работниците (SWU) и Decrim Now, група за кампания, която призовава за пълна декриминализация на секс работата във Великобритания, казват, че повече от 80 процента от (SWU) членовете са станали жертва на подобни сценарии.

UK Finance, търговският орган за британските финансови институции, каза пред FT, че замразяването или закриването на сметки често се извършва въз основа на анализ на риска и разпоредби.

Говорител каза: „Въпреки че банкирането на приходите от секс работа не е криминално престъпление, потенциалните свързани рискове са много високи.

„Кредиторите ще вземат решение за това въз основа на собствения си апетит за риск, но само след задълбочен преглед и разследване.“

Банките казват, че имат отговорност да наблюдават и спират финансовите престъпления, включително трафика на хора за сексуална употреба, но един експерт твърди, че тези действия понякога могат да увеличат шансовете секс работниците да пострадат.

По-рано тази година парламентарна комисия установи, че повече от 140 000 фирми във Великобритания са затворили банковите си сметки само за една година.

Органът за финансово поведение, който регулира британската банкова индустрия, започна проверка на това как кредиторите закриват сметки.

Най-плодотворният предполагаем „дебанкер“ беше NatWest, с 574 клиенти (19,2 процента), които твърдяха, че са загубили сметките си, с други 57 в Coutts, които се появиха.

Твърди се, че около 412 в Barclays (13,8 процента), 245 в HSBC (8,2 процента) и 172 в Lloyds (5,8 процента) също са загубили своите сметки.

FCA продължава да разглежда закриването на банкови сметки и каза през септември миналата година, че работи с фирмите, „за да разбере по-добре причините зад, например, закриването на сметки поради риск за репутацията“.

Той добавя: „Досега най-честите причини, които доставчиците посочват за закриване, спиране или отказ на акаунт, е, че е неактивен/спящ или защото има опасения за финансови престъпления.“

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Café del Mundo за първи път в България

Десетки концерти и хиляди посетители всяка година,...

Животът се нуждае от измислица, за да...

Един ден, когато е на девет години и живее в малък...

Няма коментари към тази новина !