Не бях сама, боря се заедно с бебето си: Бременна атлетка уцели десетката на Олимпиадата

06.08.2024 11:08 | Видян 404 пъти

Не бях сама, боря се заедно с бебето си: Бременна атлетка уцели десетката на Олимпиадата

Яйлагул Рамазанова - състезателка по стрелба с лък от Азербайджан, която спечели феновете си не само с точно око, но и със скадкото си коремче. Тя е още една от атлетите на спортното събитие, които участват и постигат успехи по време на бременност.

Рамазанова е бременната в шестия месец. Срещата й с китайската представителка по стрелба с лък – Ан Цисуан, в Париж е изключително напрегната не само заради високите температури. И двете състезателки завършиха наравно с 5:5. Крайният резултат беше определен само с по една стрела от всяка. Рамазанова спечели с десет на девет.

Именно този момент се оказва много емоционален за азербайджанката.

„Усетих как бебето ми ме ритна преди да изстрелям тази последна стрела и след това се уцелих право в десетката“, споделя състезателката.

Рамазанова добавя, че бебето ѝ е дало сила и късмет.

По време на тренировките за Олимпиадата не се чувствах неудобно от бременността си“, споделя бъдещата майка.

„Чувствах, че не съм сама, а се боря заедно с бебето си“, казва тя.

34-годишната състезателка за пръв път участва на Олимпийски игри. Тя е вторият атлет, който представя Азербайджан в дисциплината стрелба с лък след Олга Сенюк в Рио през 2016.

Рамазанова започва да се занимава със стрелба, но треньорът ѝ забелязва дългите ѝ ръце и ѝ препоръчва вместо това да се занимава със стрелба с лък.

„Исках да получа медал. Всеки спортист го прави, но не всеки успява. Искам да знам, че съм дала най-доброто от себе си", споделя Рамазанова и потвърждава, че ще продължава да се занимава със спорт и след като роди детето си.

Друга майка на Олимпийските игри е египетската състезателка по фехтовка Нада Хафез. Тя разкри, че е бременна в седмия месец. 26-годишната фехтовачка спечели първия си двубой на Олимпийските игри в индивидуалното състезание за жени, но след това отпадна.

„Бременна в седмия месец олимпийка! На подиума не бяхме две състезателки, всъщност бяхме три! Бяхме аз, моята съперничка и моето все още неродено бебе!“, написа Хафез в своя Инстаграм, споделяйки емоционални снимки от участието си в Париж 2024, на които плаче от радост.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Луда по тебе и на Сан Ремо: Ужас

"На големия музикален фестивал "Сан Ремо" също са големи...

Кристиано с прием в ADOR на InterConti

Посланичката на Италия, вляво на снимката, беше сред...

Няма коментари към тази новина !