Бременна в 7-ия мес. стигна до 1/8-финал като нашата Йоана

31.07.2024 10:51 | Видян 601 пъти

Бременна в 7-ия мес. стигна до 1/8-финал като нашата Йоана

Седмият месец от бременността обикновено включва болки в бедрата и кръста, повишена умора и задух. Не се състезава и не печели на летните олимпийски игри.

Но египетската фехтовачка Нада Хафез е всичко друго, но не и типична. 26-годишната Хафез разкри в понеделник, че се е състезавала в състезанието напредвайки до осминафиналите - докато е била бременна в седмия месец.

„Това, което ви изглежда като двама играчи на подиума, те всъщност бяха трима! Бях аз, моят конкурент и моето, който тепърва ще дойде на нашия свят, малко бебе!“ Хафез написа в Инстаграм.

„Въртележката на бременността е трудна сама по себе си, но да се наложи да се бориш, за да запазиш баланса между живота и спорта, не беше нищо друго освен напрегнато, но колкото и да си заслужаваше“, пише тя. „Пиша тази публикация, за да кажа, че гордостта ме изпълва, че си осигурих място на осминафиналите!“

Хафез победи американската номер 10 в света Елизабет Тартаковски на осминафиналите, преди да загуби от Джеон Хаюн от Южна Корея. Преди това тя се състезаваше за Египет на Олимпиадата през 2016 и 2020 г. на шпага. Хафез влезе на Олимпиадата като 29-ата в света на шпага и най-добрия състезател на Египет, според Международната федерация по фехтовка.

Тя написа, че напуска Париж с различно чувство на гордост от двете предишни пътувания до Игрите.

„Тази конкретна олимпиада беше различна; Три пъти *Олимпиец*, но този път носеща малък Олимпиец!“ Хафез написа, завършвайки съобщението си с подходящо емоджи на сърце.

Източник: The New York Times

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Луда по тебе и на Сан Ремо: Ужас

"На големия музикален фестивал "Сан Ремо" също са големи...

Кристиано с прием в ADOR на InterConti

Посланичката на Италия, вляво на снимката, беше сред...

Няма коментари към тази новина !