Как купонясва Флойд Мейуедър? Хайвер, $500 бакшиши и още

02.08.2024 08:17 | Видян 520 пъти

Как купонясва Флойд Мейуедър? Хайвер, $500 бакшиши и още

Когато Флойд Мейуедър ви покани на вечер в Лас Вегас, знаете, че ще бъде необикновено. Представете си това: неоновите светлини на ивицата, отразяващи се в луксозните коли, пулсиращата енергия на града, който никога не спи, и „Парите Мейуедър“ в центъра на всичко това.

От ексклузивни салони за пури до маси за високопоставени хора, това не беше обикновена вечер. Отпихме „Уиски за добри пари“ и се отдадохме на хайвер, преди да обсъдим връзката на Мейуедър с баща му, ключовите моменти в кариерата му, текущата реколта от боксьори и печалбите му от изложби.

В истинския стил на Мейуедър той пристигна в Eight Lounge, шикозно заведение за пури, в затъмнен SUV, облечен в яке на Gucci за £2000 и блестящ Rolex. Феновете настояха за снимки, докато той беше посрещнат от модели с бенгалски огън и светещ знак на Мейуедър.

„Харесвам по-фините неща в живота“, иронизира Мейуедър, когато го попитаха за любовта му към лукса. „Радвам се на колите и часовниците си, но парите не ме правят, аз правя пари.

„Аз също не просто задържам всички пари, а ги връщам на по-малко щастливите. Майка ми не иска за нищо, близките ми не искат за нищо. Моят екип живее доста добър живот. Те пътуват по света, отсядат в петзвездни хотели. Но най-важното е, че сме щастливи. Бях щастлив, преди да направя пари. Със или без пари аз съм щастлив човек.

Постоянно присъстващ на Вегас Стрип със своя джентълменски клуб от 7000 квадратни фута и първокласна боксова зала, Мейуедър пое командването зад бара, изработвайки старомоден коктейл със своето уиски Good Money - марка, която сега се предлага в 10 щата, включително Невада, Калифорния и Флорида.

Когато му подадоха петгодишното уиски, Мейуедър се пошегува: „Тя дойде чак от Обединеното кралство, а ти й даваш петгодишното уиски? Тя заслужава 10-годишната!'

Въпреки че самият той не пиеше, Мейуедър подмина коктейла с многозначителна усмивка. „Това е точно като бокс“, каза той уверено. „Имах най-добрия отбор, така че постигнах най-добрите резултати. Имам най-добрия екип, който работи и върху моите марки. Просто опитайте и ще видите.

С питие в ръка се преместихме в изключителната зона на Мейуедър, украсена с шампанско Le Bon Argent и внимателни сервитьорки, които гарантираха, че чашата ми винаги е пълна. Заинтригуван от акцентите на кариерата му, играещи на екраните над главата, попитах боксовата легенда за любимия му спомен.

„Не съм сигурен коя беше любимата ми битка, но най-добрият боец, с когото съм се бил, вероятно беше Мани Пакиао. Виждам защо спечели толкова много битки, това са всички движения, които би направил. Но смятам, че най-тежката битка, която съм имал, беше Емануел Огъстъс, той беше много силен състезател. Когато се изправих срещу него, мисля, че беше на 26 години с 14 загуби, но беше изключително труден.

„Като се има предвид това, мисля, че около половината от моите 50 битки бяха битки за световната титла, така че всички те бяха добри битки“.

Мейуедър се изправи и победи някои от най-големите имена в бокса, включително Мани Пакиао, Оскар Де Ла Хоя и Канело Алварес. Той също така спечели световни титли в пет различни тегловни категории: супер лека категория, лека, лека полусредна, полусредна и лека средна категория.

Но истинският връх в кариерата му беше да си тръгне невредим - остра тема, като се има предвид, че баща му и чичо му, Роджър, и двамата претърпяха неврологични увреждания, водещи до загуба на паметта.

„Истинският акцент в моята кариера е, че все още мога да общувам. Че все още мога да говоря добре. Все още мога да чета и пиша. Мога да прекарвам време с децата си и мога да пътувам. Все още имам всичките си способности. Това е частта от моята кариера, от която съм най-доволен. Не всеки получава този лукс и аз съм го виждал от първа ръка.

Връзката на Мейуедър с баща му е сложна, но ключова. Мейуедър старши изигра важна роля в оформянето на кариерата на сина си, развивайки стила на защита, който се превърна в негова отличителна черта. Въпреки публичните несъгласия и периодите на отчуждение, връзката им остава силна.

„Баща ми беше моето вдъхновение докато растях. Без баща ми нямаше да имам нищо от това. Без баща ми нямаше да имам лудото портфолио от недвижими имоти, което имам. Не бих срещнал двамата си най-добри приятели, Джеймс Макнеър и Рики Бразилия. Нямаше да съм тук с теб днес. Баща ми е моята движеща сила, баща ми е всичко за мен.

Рязък контраст с това, когато Мейуедър се нахвърли срещу баща си през 2011 г., крещейки: „Не можеш да се биеш за дяволите. Ти не беше нищо друго освен шибан таксиджия... скитник треньор. Не си бил дявол като боец, така че как ще бъдеш нещо като треньор. Махай се от моята фитнес зала!'.

Докато другите деца си играеха, детството на Мейуедър беше вихрушка от отговорности, жонглирайки времето между грижите за майка му наркоманка и тренировките с баща му.

„Баща ми се занимаваше с бизнес, откакто бях дете. От 1985 г. баща ми ме накара да тичам пет мили на ден. Не ме оставяше да тичам и с маратонки. Караше ме да тичам пет мили всеки ден с бойни ботуши, докато бях дете.

„Изведе ме и в градината и ме накара да цепя дърва. Винаги ми казваше, че няма място за оправдания. Той каза, че колкото и битки да спечелиш, никога не е достатъчно добро, винаги можеш да станеш по-добър. Винаги има място за растеж.

„Но баща ми ми даде структура. Той ми помогна да се превърна в човека, който съм днес. Човек на честта, човек на достойнството. Изправен човек. Човек, който вярва, че може да стане по-добър. Всичко е заради баща ми.

Докато разговаряхме, един от приятелите на Флойд небрежно предложи лъжици хайвер из стаята. Това не беше вашият обикновен хайвер; това беше видът, който вероятно струва повече от цялата ми месечна заплата. Небрежният начин, по който беше поднесено обаче, го направи да изглежда като ежедневна закуска.

Междувременно Еди Грифин, комик от американския ситком Малкълм и Еди, се разхождаше из стаята, небрежно си пускаше шеги, преди да се потопи в екшъна с високи залози на казино масите.

След като го придружих до зоната за хай-ролери, гледах със страхопочитание как играчите небрежно изпускаха $500k на рунд на зарове. Беше ясно, че по-скоро ще гледам, отколкото да участвам в този грандиозен спектакъл.

Въпреки че Мейуедър не беше от хората, които се разхищават по масите, той беше изключително щедър с бакшишите си. Когато 500 долара се изплъзнаха от джоба му, той ги подаде на една сервитьорка без колебание и бързо извади още 500 долара за нейния колега, като се увери, че всички се чувстват оценени.

Богатството на Мейуедър произтича от неговите боксови умения. Известен със своето защитно майсторство и несравним коефициент на интелигентност на пръстена, той си спечели прякора „Красиво момче“ заради безупречното си лице без белези. Той твърдо вярва, че никой боксьор никога няма да се справи с неговите уникални умения.

„Никога няма да има друг боксьор като мен, защото IQ-то ми беше на друго ниво. Имате момчета с бързи ръце, имате страхотна сила на удара, но те никога няма да се конкурират с моето IQ.

„Коефициентът ми на интелигентност беше на съвсем друго ниво. Можех да направя корекции, които други хора не биха могли да направят. Отидете и вижте битката с Шейн Мозли. Гай ме удари с няколко добри изстрела, върнах се на следващия рунд и направих майсторски клас.

„Бях в зоната и знаех точно какво щеше да направи. Не чух тълпата, не чух треньора си, просто слушах себе си. Знаех точно какво щеше да направи. Имах способността да обърна битката с главата надолу по този начин. Напълно променете динамиката на битката. Това е необходимо, остър ум, добра брадичка и сърце на лъв.

И все пак, въпреки непобедения си боксов рекорд 50-0 (единствената му загуба е от нашия Серафим Тодоров) и емблематичен статут, Мейуедър признава лични поражения извън ринга.

„Загубата на чичо ми беше поражение. Загубата на баба ми беше поражение. Загубата на моята икономка от 20 и нещо години беше поражение. Загубата на майката на децата ми беше поражение. Загубата на най-добрия ми приятел беше поражение. Бях победен по начини като този. Всичко, през което преминавате в живота, е опит, от който можете да израснете. Просто се опитвам да използвам тези преживявания, за да ставам по-силен всеки ден.

Издръжливостта на Мейуедър в лицето на такива лични изпитания се отразява в подхода му към расизма, с който се сблъсква по време на кариерата си.

„Ще получите расизъм и ще трябва да се справите с него. Знаех, че ще се справя с това, но това никога не ме спираше да бъда това, което исках да бъда. Това никога не ме е спирало да вярвам в себе си.

„Никога нямаше да ме спре да се изкача до върха. Знаех, че съм най-добрият и нищо нямаше да ме спре. Има много бойци, които ще дойдат след мен и ще преживеят същото.

„Искам те да бъдат страхотни и не искам това да ги спъва. Искам да ме надминат, ако могат. Рекордите трябва да бъдат чупени, но никога няма да има друг Флойд Мейуедър. Знам това със сигурност.

Дори когато се пенсионира, Мейуедър поддържа любовта си към бокса жива чрез демонстративни двубои, като се изправя срещу Деджи Олатунджи, Теншин Нацукава и Логан Пол.

Върхът обаче беше неговият сблъсък през 2017 г. с ММА Конър Макгрегър. Докато Кристиано Роналдо, Лионел Меси и ЛеБрон Джеймс спечелиха общо 259 милиона долара през тази година, Мейуедър надхвърли тази сума за една вечер, разбивайки боксовия рекорд за плащане при гледане с 6,5 милиона покупки.

„Хората имат такъв проблем с моите изложби. Джеф Безос е добре, но все още работи. Уорън Бъфет, той вероятно е на около 90 години и все още работи. Уолтън, които притежават Walmart, все още работят. Илон Мъск все още работи. Така че, няма проблем да работя.

„Няма риск с тези изложби. Изправям се срещу бивши ММА момчета и ютубъри. Те не могат да се доближат до мен. За мен не е престъпление да се забавлявам с тях и да забавлявам тълпата.

„Чувствам, че го заслужавам. Все още съм един от най-обсъжданите бойци в боксовия спорт и дори вече не се боксирам професионално. Така че, правилно е да получа заплатата, която да съответства на нея. Имам много оферти, които мога да ви покажа на телефона си. $300 милиона, $100 милиона, $50 милиона, $20 милиона, $17 милиона. Всички те са оферти в телефона ми в момента. Всичко зависи, но ако плащате, ние играем. Толкова е просто.

Въпреки че имаше потенциала да спечели 300 милиона долара от демонстративен двубой и беше наречен "Пари Мейуедър", 47-годишният мъж имаше забавен човешки момент в края на нашата вечер.

Точно както британците можеха да посетят магазин за кебап на път за вкъщи, Мейуедър се появи в местния магазин за понички. След като поръча две кутии с понички, Мейуедър беше разочарован, когато му казаха, че общата сума ще бъде 90 долара.

Извади дебела пачка пари, той отиде да плати, преди да направи драматична пауза, разпръсна банкнотите в ръцете си и закачливо извика „Имам парите, просто не искам да ги харча!“.

Мейуедър ще се завърне на ринга това лято за реванш срещу Джон Готи III - внук на покойния мафиотски бос - след като за първи път се изправи срещу 31-годишния през юни 2023 г., като битката завърши в хаос след избухнала кавга, когато хора щурмуваха ринга.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

14 двойки се впускат в Бягство към...

Надпреварата започва от 20:00 ч. на едно от...

Бременната годеница на Логан Пол Нина...

Годеница на Логан Пол Нина Агдал позира гола, докато...

Няма коментари към тази новина !