Представители на ДБ не подкрепиха собствения си кмет за Войнишкия паметник

05.07.2024 16:01 | Видян 370 пъти

Представители на ДБ не подкрепиха собствения си кмет за Войнишкия паметник

"Има ли раздор в групата на ПП-ДБ-СС?

Днес на извънредно съвместно заседание на Комисията по култура и на Комисията по архитектура в СОС изслушахме кмета на София Васил Терзиев по повод скандалното му спиране на проекта за възстановяване на Мемориала на Първи и Шести пехотен полк.

Слушах внимателно всички изказващи се, впечатление ми направи, че представители на „Демократична България“ не подкрепиха собствения си кмет за решението, а напротив, даже скочиха, затова че го спира.

Едно не разбирам - защо кметът на София не е попитал г-жа Марта Георгиева, която е участвала в журито по избор на победител в конкурса и е проследила целия процес, в който не е имало диспути по темата?

Има ли раздор в групата на ПП-ДБ-СС? Те говорят ли си?Как взимат управленски решения, когато устата говори едно, а ръцете правят друго?

И друг важен въпрос – кой оказва натиск Терзиев да прекрати този конкурс, когато е очевидно след днешното извънредно заседание, че почти всички представители на политическите и граждански организации мислят в една и съща посока, а именно възстановяване на Мемориала?

Призовавам кмета Терзиев да отмени решението си за конкурса за възстановяването на паметника на Желязната дивизия!", заяви общинският съветник от ГЕРБ-СДС Драгомир Младенов.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Евродепутат разкри колко получава на...

24-годишният блогър в YouTube Фидиас Панайоту, който...

София Филм Фест гостува в Севлиево за...

За Арт Фест/София Филм Фест е чест и удоволствие да...

Няма коментари към тази новина !